Recepten met seitan. Vegetarisch of helemaal vegan en eiwitrijk


Koken en recepten met seitan ook te vinden in boek ‘Gezond en gelukkig met eiwitten’

Recepten met seitan. Vegetarisch of helemaal vegan en eiwitrijk.

Seitan is heerlijk om te gebruiken in je vegan of vegetarische recepten. Waarom? Seitan is een perfecte vis-en vleesvervanger. De structuur van seitan lijkt wat op de vezelstructuur van vlees en seitan heeft een heerlijk sappige beet. Seitan leent zich perfect om zowel mee te kunnen koken, bakken, grillen, barbecueën en wokken.

Seitan bevat een heerlijke bite, heeft een goede textuur, komt in allerlei verschillende smaken (Bij Bertyn), is eiwitrijk en is daarnaast ook het ideale ingrediënt voor een vegan of vegetarisch gerecht.

De seitan van Bertyn is 100% biologisch en daarnaast ook 100% vegan. Wij hebben met uiterste zorg alle ingrediënten samengesteld van de verschillende soorten seitan. Mocht je vragen hebben over de ingrediënten van de seitan van Bertyn dan mag je uiteraard altijd contact opnemen.

recepten


Vegan recepten en veganistische gerechten. Voor de veganist of niet, deze 100% vegan recepten zijn heerlijk

Vegan recepten en veganistische gerechten. Voor de veganist of niet, deze 100% vegan recepten zijn heerlijk

De veganist  is zich bewust van de impact van onze voeding op mens, dier en milieu. Ook de eigen gezondheid kan hierbij bewust in acht worden genomen. Er wordt bij het veganisme afgezien van gebruik van dieren of producten van dierlijke herkomst. Zo eet iemand die vegan eet onder andere geen vis, vlees, zuivel, eieren of honing. Er wordt puur plantaardig gegeten. Genoeg input voor het maken van heerlijke 100% veganistische recepten  en veganistische gerechten dus! Juist dat zorgt voor een leuke uitdaging wanneer men vegan wilt eten. Enkel plantaardige producten, goed voor mens, dier en milieu en ook nog eens erg lekker te maken. Al wat je nodig hebt is goede vegan recepten.

LEES MEER

Vegan recepten met seitan. Veganistisch koken gemakkelijk met deze heerlijk inspirerende recepten

Veganistisch koken is niet altijd gemakkelijk. Wellicht dat je zelf veganist bent, voor iemand anders kookt die veganist is of misschien wil je gewoon eens een dagje enkel plantaardige ingrediënten in je eten verwerken. Deze vegan recepten zijn allemaal gemaakt met seitan. Seitan is namelijk ideaal te gebruiken in de vegan keuken. Deze zorgt voor extra bite, smaak, afwisseling en is daarnaast erg veelzijdig in te zetten. Gebruik de saus waar de seitan is gemarineerd, marineer zelf de seitan of bak deze neutraal mee bij de vegan gerechten welke je maakt.

Seitan verwerken in vegan recepten. Koken, bakken, kruiden of grillen: seitan is ideaal

Seitan kun je wanneer je dit wilt verwerken in een warm gerecht nog even opwarmen, koken of bakken voordat deze optimaal past bij je vegan gerecht. Bak de seitan bijvoorbeeld nog even in een pan samen met de bijgevoegde saus, voeg wat kruiden toe naar smaak of roerbak nog met wat groenten. Nog meer ideeën nodig? Seitan smaakt heerlijk op de barbecue of de grill. Leg deze aan beide zijden een paar minuten op de barbecue of in de grillpan en deze zal heerlijk bruin en knapperig worden.

Seitan onmisbaar voor een veganist. Vegan recepten met seitan veelzijdig

Zin om te wokken? Vergeet vlees of vis. Gooi de seitan op blokjes slechts even in de wok, voeg de groenten toe, wat saus en wat heerlijke rijst en je hebt in een mum van tijd een volwaardige maaltijd gekookt, vegan en lekker. Vergeet ook niet dat seitan heerlijk is in de soep of dat deze zelfs in een eiwitshake ideaal is. Voor heerlijke vegan recepten is seitan dus eigenlijk haast onmisbaar. Door de vele verschillende soorten Authentieke seitan van Bertyn te gebruiken heb je ook nog eens de keuze uit een uitgebreid smakenpallet.

nieuwe-recepten