Bertyn krijgt bezoek van EVA.

de vega rolletjes gemaakt van de seitan van bertyn speciaal voor EVA

 

 

 

 

EVA promoot een vegetarische levensstijl. Dit doen ze o.a. door het organiseren van Donderdag Veggiedag en De langste Veggie tafel. EVA helpt mensen met (vaker) de keuze te maken voor vegetarisch en dit sluit natuurlijk perfect aan bij Bertyn.

Lees meer: Bertyn krijgt bezoek van EVA.

Ian Thomas op bezoek bij Bertyn tijdens zijn Vegan Voyage

DSC 3354Bij Bertyn hebben we internationaal bezoek gehad. Jaaa… Ian Thomas en zijn papa Frank Hoelen zijn een dagje komen mee kijken en koken bij Bertyn. Onze seitanmeester Serge Restiau heeft hen de knepen van het vak geleerd, namelijk hoe je zelf seitan kan maken. Ian Thomas lust wel een seitan steak, seitan balletjes of seitan fingers en dat heeft hij hier allemaal kunnen uitproberen, zelf maken en natuurlijk het allerbelangrijkste… ook opeten!

Lees meer: Ian Thomas op bezoek bij Bertyn tijdens zijn Vegan Voyage

Vegan hamburger met seitan: Brussels Beer Burger van Les Super Filles du Tram & Veganizer BXL wordt gemaakt met Bertyn Seitan Veggie Gehakt

Brussels beer burger Vegan Hamburger met seitanBertyn heeft een mooie nieuwe klant bij: het restaurant Les Super Filles du Tram in Brussel. Zij zijn sinds kort ge-Veganized door Veganizer BXL uit Brussel. Er staat nu een vegan hamburger op het menu met 100% plantaardige ingrediënten: de Brussels Beer Burger! Zij hebben voor de hamburger het gehakt van Bertyn gebruikt: Seitan Veggie Gehakt.

 

Lees meer: Vegan hamburger met Bertyn Seitan Veggie gehakt in Brussel

Ingeschreven op Dagen Zonder Vlees? Een aanmoediging en alles over seitan als vleesvervanger

Dagen Zonder Vlees met gezonde vleesvervangers

Doe jij mee met de Dagen Zonder Vlees? Goed voor jou, goed voor de dieren en goed voor ons milieu. Dat kunnen wij bij Bertyn Authentic Seitan natuurlijk alleen maar toejuichen! Lees er hier meer over en ontdek waarom jij egenlijk gewoon mee MOET doen!

 

 

Lees meer: Dagen Zonder Vlees: doe mee! Recepten, seitan en vleesvervangers...

Bertyn seitan besteld via de officiële Bertyn webshop Amanvida.eu? Wat te doen met de thermobox? Gebruik zeker deze 6 ideeën!

Recycleren van de thermobox met 6 tipsWist je dat je onze seitan heel gemakkelijk online kunt bestellen? Zo ook via onze officiële Bertyn-webshop Amanvida.eu. Handig, gemakkelijk én met een snelle levertijd. In een paar klikken kun je diezelfde week nog onze heerlijke seitan verwerken in één van je gerechten.

 

 

 

Lees meer: 6 tips bij recyclen van de thermobox van Amanvida.eu

Rondleiding Martine Prenen bij Bertyn. Over Cowspiracy, vegan en seitan

Onlangs verscheen Martine Prenen ten tonele bij Bertyn. Ze had interesse in onze authentieke seitan en was benieuwd of ze eens een rondleiding mocht krijgen. Ze vroeg zich af hoe seitan wordt gemaakt, welk proces hier bij komt kijken? Samen met de chef van Bertyn, Serge Restiau, werd het een uitgebreide tour en keek Martine Prenen mee tijdens het maken van onze perfecte seitan…Volg je mee?

 

 

 

 

 

Lees meer: Martine Prenen bij makers Bertyn Seitan. Vegan, Cowspiracy

Minder suiker? Ontdek de vernieuwde Teriyaki Protein Tops en Gula Java Chili Protein Tops

Bertyn seitan TeriyakiWij van Bertyn seitan sleutelen constant aan de recepten van onze verschillende soorten en smaken seitan. Beurzen, demonstraties, reviews en spontane reacties geven ons een inkijk in wat men van onze producten vindt, wat men verwacht en wat de ervaringen zijn. Zo hebben wij recent de Teriyaki Protein Tops en de Gula Java Chili Protein Tops nóg lekkerder gemaakt!

Nu beschikbaar voor jou in de schappen.

Lees meer: Minder suiker en nieuwe verpakking seitan Tops

Bertyn aanwezig op BIO vakbeurs Biofach 2016

Biofach 2016

Bertyn zal aanwezig zijn in een stand op Biofach 2016, een vakbeurs voor professionals, welke plaatsvindt van 10-13 februari in Neumburg(DE).Ben je professional en wil je de stand van Bertyn (en vele andere BIO bedrijven) komen bekijken? Schrijf je dan in op de website van de Biofach.

 

Lees meer: Bertyn seitan op vakbeurs Biofach 2016

Vegetarische kerstrecepten: seitan ideaal bij het kerstdiner

Een vegetarisch kerstmenu voorbereiden

Kerst: feestdagen die zich perfect lenen om eens wat extra aandacht te geven aan wat er op je bord ligt. Waar komt je bijvoorbeeld je eten vandaan? Kies je voor traditioneel of vegetarisch? Eet je vriendin, zus, broer, neef of nichtje tegenwoordig vegetarisch of heb je zelf misschien vlees en vis van het menu geschrapt? Er zijn toch echt veel meer mogelijkheden dan het neerzetten van enkel een salade of ratatouille van groenten. 

 

 

Lees meer: Vegetarische kerstrecepten: seitan ideaal bij het kerstdiner

Vegetariër worden: vegetarisch eten wordt gangbaarder, ruimere keuze vega vleesvervangers zoals seitan

Vegetarisch eten wordt makkelijker met goede vegetarische recepten

Leven als een vegetariër kan voor anderen erg exotisch overkomen. Nog te weinig mensen hebben een idee wat dit inhoudt, wat de beweegredenen kunnen zijn of staan er simpelweg niet erg voor open. Er bestaan veel clichés rond vegetarisch eten en vegetarisch zijn. Recent kwam er in België een reclame op de televisie waarin vegetariërs werden afgeschilderd als bleke, naïeve hippies met veel puisten welke alleen maar rauwe groenten als worteltjes en selderij knagen. Dit bracht veel teweeg: vegetarisch zijn past al lang niet meer in een hokje en wordt steeds 'gewoner' voor iedereen. 

 

Lees meer: Vegetariër worden? Steeds makkelijker met oa seitan

Blogger Leentje Speybroeck KOOKEETLEEF fan van seitan. Giveaway seitan boek en recepten

Blogger Leentje Speybroeck

Blogger, schrijfster en voorstander van ecologische voeding Leentje Speybroeck, van de blog KookEetLeef, is enthousiast over seitan. Vooral de seitan van Bertyn.
Leentje is haar blog begonnen omdat ze haar verhaal wilt delen. Ze wilt haar lezers overtuigen van de keuzes die we maken en hoe we deze zelf in de hand hebben. Kiezen voor eerlijke materialen, duurzaamheid en zorgen voor een houding die antwoorden kan bieden op onze huidige maatschappij. Van koken tot reizen. Naast haar eigen blog, schrijft ze regelmatig artikelen op andere platforms. Zo verscheen ze eerder al in het televisieprogramma ‘’Voor hetzelfde geld’’ op Eén en kwam ze al eens voorbij met heerlijke recepten op radiozender MNM.

 

Lees meer: Blogger Leentje Speybroeck seitan fan

Yoga: Vegan Chakra en seitan. De Jivamukti yoga school weet waarom.

Jivamukti vegan yoga center. Fans van Seitan

 "Op een zaterdag namiddag in de Jivamukti Yoga School in New York, is het druk in het vegan Jivamuktea café: een tiental studenten, nog in yoga outfit, zetten hun lippen aan de Chakra smoothies wanneer zij aan de bar gesprekken hebben over de verschillende seitan merken". Bron: Yoga journal 03.2007, p 81.

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer: Yoga en vegan: 4 x seitan en chakra smoothie?

Vegetarische proteïnen zijn belangrijk bij Baobab juice bar & casa vegetariana

Baobab juice bar, casa vegetariana serveert seitan.

"Geweldig eten, authentiek vegetarisch. Niet gewoon maar pasta op een bord, zoals bij de meeste vegetarische eetgelegenheden. Neen, er wordt hier veel belang gehecht aan de vegetarische proteïnen die elk gerecht bevat. Een leuke plek om te lunchen. Knap gedaan!"
Miriam Healy, een klant van de Baobab juice bar & casa vegetariana

 

 

 

Lees meer: Baobab serveert seitan als lunch, een volledig op planten gebaseerd eiwit.

Bertyn seitan kookt voor de Brigitte Bardot (Sea Shepherd)

frontlogo-serge restiau de brigitte bardot seitan bertyn red de zee red de tonijn

Bertyn Chef Serge Restiau bakt seitan Teriyaki voor de Brigitte Bardot. Sea Shepherd en Bertyn seitan samen sterk om de oceanen te beschermen. Op 15 september 2011 bezocht Bertyn seitan meester Serge Restiau de Brigitte Bardot in het Willemdok te Antwerpen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer: Bertyn seitan kookt voor de Brigitte Bardot (Sea Shepherd)

Slow Food: Bertyn lid

Bertyn lid van slow food

Bart Maes, Chantal Voets en Serge Restiau van Bertyn zijn lid van “Slow Food” sinds augustus 2009. Bart Maes, Chantal Voets en Serge Restiau van Bertyn zijn lid van “Slow Food” sinds 31 augustus 2009. Het eerste contact met de organisatie was reeds 10 jaar geleden en ook tijdens hun bezoek aan het “Salon del Gusto” en Terra Madre in Turijn in 2006 werden ze geboeid door deze visie

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer: Slow Food