Vegetarische kerstrecepten: seitan ideaal bij het kerstdiner

Een vegetarisch kerstmenu voorbereiden

Kerst: feestdagen die zich perfect lenen om eens wat extra aandacht te geven aan wat er op je bord ligt. Waar komt je bijvoorbeeld je eten vandaan? Kies je voor traditioneel of vegetarisch? Eet je vriendin, zus, broer, neef of nichtje tegenwoordig vegetarisch of heb je zelf misschien vlees en vis van het menu geschrapt? Er zijn toch echt veel meer mogelijkheden dan het neerzetten van enkel een salade of ratatouille van groenten. 

 

 

Wie zegt dat verantwoord eten niet te combineren valt met lekker en wat chiquer eten? Genoeg kerstrecepten te vinden die perfect passen.

Kerstrecepten met seitan, geen traditioneel kerstdiner

Elke kerst komen er eigenlijk wel eenzelfde soort gerechten op tafel. Denk aan gourmetten, rollade of wild. Kreeft, zalm, vissoep. Allemaal redelijk traditioneel. Het kan toch zoveel lekkerder, verrassender én beter: een heerlijk vegetarisch kerstdiner. Vegetarische gerechten kun je er even mooi en lekker uit laten zien als vlees-of visgerechten. Speel eens wat met de kleur en textuur.

Met combinaties van bijvoorbeeld seitan, groentes, peulvruchten en noten kun je een superlekker kerstmenu maken. Wij hebben hier onder al een voorbeeld voor een heerlijk voor-en hoofdgerecht met seitan gemaakt:

 

Voorgerecht

Voorgerecht Bouillon van groenten met seitan en truffel

Bouillon van groenten met blokjes seitan in marinade van truffel

of

Voorgerecht: soep van perterselie met krokant van seitan

Smakelijke soep van pompoen en peterselie met chips van seitan

 

Hoofdgerecht

Hoofdgerecht Fondue met seitan

Fondue met seitan

of

Hoofdgerecht: Vegetarisch gebraad

Vegetarisch gebraad van seitan met een kruidige korst van tempura