Ingeschreven op Dagen Zonder Vlees? Een aanmoediging en alles over seitan als vleesvervanger

Doe jij mee met de Dagen Zonder Vlees? Goed voor jou, goed voor de dieren en goed voor ons milieu. Dat kunnen wij bij Bertyn Authentic Seitan natuurlijk alleen maar toejuichen! Lees er hier meer over en ontdek waarom jij eigenlijk gewoon mee MOET doen!

Is het voor jou echt aftellen tot Pasen of gaat het je gemakkelijk af? Voor veel mensen, voor wie deze 40 Dagen Zonder Vlees een ontdekkingstocht is, kan het misschien af en toe wat lastig zijn. Er zijn vele soorten vlees-en visvervangers op de markt, door de bomen het bos zien is niet altijd gemakkelijk, maar…wel een goede keuze!

Dagen Zonder Vlees: minder vlees eten en kiezen voor een vleesvervanger Kies altijd voor een vleesvervanger met goede voedingswaarde

Na deze Dagen Zonder Vlees zijn jullie als deelnemer vast al wat bewuster van de alternatieven voor vlees en vis. Seitan bijvoorbeeld. Deze leent zich prima om te verwerken in de gerechten voor de dagelijkse kost. Zorg er in ieder geval voor dat wanneer je kiest voor een vleesvervanger je goed op de voedingswaarde van de producten let. Let op koolhydraten, suikers, smaakversterkers, zout…

Wil je seitan eens proberen? Bertyn heeft een ruim assortiment aan seitan producten. De Veggie Protein Steak is perfect als ‘instapmodel’: bakken als een steak en vergezeld met een heerlijke saus. Groenten erbij en klaar!

Dagen Zonder Vlees: minder vlees eten goed voor dieren

Dat de 40 Dagen Zonder Vlees in het leven zijn geroepen is iets waar Bertyn alleen maar achter kan staan. Een Belg eet in zijn leven zo’n 1800 dieren. De dieren worden vaak onder erbarmelijke omstandigheden gekweekt en dierenleed is helaas nog steeds aan de orde van de dag. Iedere dag dat er geen vlees wordt gegeten kan hier al verschil in maken. Iedere dag zonder vlees doen de dieren meer goed dan kwaad.

Dagen Zonder Vlees: minder vlees eten goed voor het milieu

Naast de voordelen voor de dieren bij minder consumptie van vlees of vis, is het ook het klimaat waar we invloed op hebben. De vleesconsumptie en visserij zijn een groot onderdeel van de klimaatverandering. Duurzamer leven, en dus ook eten, wordt steeds belangrijker. Wanneer we één dag vegetarisch eten wordt de ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleind. Iedere dag kun je het verschil maken.

Niet overtuigd? Verleg je culinaire horizon met veertig Dagen Zonder Vlees Nog niet overtuigd?

Naast alle voorgaande redenen is het ook gewoon leuk aan de 40 Dagen Zonder Vlees mee te doen. Vooral om je culinaire horizon te verkennen. Probeer de vegetarische keuken eens uit en laat je verrassen door de vele mogelijkheden! Ontdek nieuwe gerechten en zie het verkleinen van je ecologische voetstap en het terugdringen van dierenleed als extra pluspunten!

Inspiratie om te koken met bertyn

bekijk onze recepten

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Alexander

Alexander Gershberg

chef-kok bij VEGAN SUNDAYS, catering en evenementenbedrijf

“De seitan is erg lekker! Eén van de lekkerste die ik heb geprobeerd. De textuur is perfect. Die met de chili was uitzonderlijk goed. MMMM…lekker!” vegansundays.com