Baba Ganoush soep met aubergine en gebakken seitan

Ingrediënten voor baba ganoush soep met aubergine en gebakken seitan

Bereiding van baba ganoush soep met aubergine en gebakken seitan

  1. Verwarm de oven voor op 250°C.
  2. Ondertussen de aubergines halveren, deze kruisgewijs insnijden en inwrijven met olijfolie.
  3. Kruid deze daarna met fleur de sel en peper en laat deze ongeveer 40 minuten bakken in de oven.
  4. Haal vervolgens de aubergines uit de oven en verwijder het vruchtvlees.
  5. Pureer deze hierna samen met de groentebouillon en de andere ingrediënten.
  6. Pel de knoflook, snij deze op kleine stukjes en bak deze in een klein beetje olijfolie goudbruin.
  7. Snij de seitan in stukjes en voeg deze hierbij toe, bak deze tot deze lichtknapperig is.
  8. Dien de soep op met op met wat peterselie, citroensap en de reepjes seitan. Smakelijk eten!

Tip van Stefano:

Wat is Baba Ganoush?

Baba Ganoush is een dip die zijn oorsprong in het Midden-Oosten vindt. Vaak kan je het vinden in de meer exotischere supermarkten. De smaak van zelfgemaakte Baba Ganoush is echter niet te vergelijken met de verschillende kant-en-klare varianten. Vaak is het zelf maken ook nog eens gezonder.

Baba Ganoush uit mediterrane keuken. Hier gebruikt in een soep

Baba Ganoush wordt gemaakt van aubergines. De aubergines worden gegrild of in de oven gelegd. Hierna worden ze ontdaan van de paarse schil en vervolgens gepureerd. Wanneer je hier een puree van hebt wordt deze gemengd met wat peper en fleur de sel, olijfolie en wat citroensap. Erna komen wat kruiden zoals knoflook en peterselie om te zorgen voor extra smaak. Baba Ganoush kun je eten als heerlijke en gezonde dip, voor bij de borrel met een heerlijk stukje brood of als mezze met verschillende kleine gerechtjes uit de mediterrane keuken. In dit recept gebruiken we het in de soep, hierdoor komt de heerlijke smaak perfect naar voren.

Jouw waardering

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Hipper vegetarier

Isabel Boerdam

Blogger en auteur van De Hippe Vegetariër

“Sinds ik mij echt ben gaan verdiepen in creatief en voedzaam vegetarisch koken, is er een wereld voor mij open gegaan. Wat een veelzijdigheid aan mooie, plantaardige producten en groenten met zóveel mogelijkheden in de keuken! Ik word er iedere dag weer blij van. De seitan van Bertyn is één van deze ontdekkingen. Zo’n puur en natuurlijk product, geen poespas, geen toevoegingen, biologisch én eiwitrijk. Dit vind ik een enorme plus als actief sportende vegetariër. Daarnaast ben ik verrast door structuur van het product, dat je kan bereiden als ware het vlees. Er zijn nog zoveel kooktechnieken die ik erop wil uittesten! Wat dacht je bijvoorbeeld van seitan gaar stoven in bier? Altijd al eens willen doen!” dehippevegetarier.nl