Bloemkool ovenschotel met vegan protein tops

Ingrediënten voor vegan ovenschotel met bloemkool

Bereiding van de bloemkool ovenschotel

 1. Snijd de bloemkool in stukken die passen in de kom van de blender of mixer.
 2. Maal de bloemkool tot korrels ter grootte van rijst of couscous.
 3. Druk het water uit de vers gekookte spinazie en snij het pakketje in grove stukken.
 4. Meng vervolgens de Gula Java Chili Tops, bloemkoolrijst en spinazie goed door elkaar.
 5. Alvorens het mengsel in de geschikte vuurvaste schotel te storten bestrijk je deze met olijfolie.
 6. Bestrooi met het brood kruim (voor de liefhebbers kan je er ook nog kaas opstrooien) en plaats in een voorverwarmde oven van 180°c gedurende ong. 15 minuten.

Tip van van de chef:

Hou wel rekening met

 • een portie bloemkoolrijst voor één persoon weegt tussen de 100 a 150g
 • de gaar tijd is afhankelijk van de hoe fijn de bloemkoolrijst is gemalen

Vegan bloemkool ovenschotel met bomvol plantaardige eiwitten.

Bloemkool rijst is ideaal als je koolhydraatarm wilt eten. Daarnaast is bloemkool rijk aan vitamine C en bevat ze onder andere calcium, kalium, magnesium, vitamine B6 en vitamine K. Ook spinazie zit vol van bovenstaande vitamines en mineralen. Daarnaast bevat spinazie ook vitamine A en veel eiwitten. 100 gram spinazie bevat al snel 2,5 gram eiwitten.

500 gram spinazie bevat 12,5 gram eiwitten, een gemiddelde bloemkool is 900 gram en bevat 17,1 gram eiwitten samen met twee pakken van onze Veggie Chili Protein Tops (62 gram eiwitten) bevat deze vegan ovenschotel voor vier personen 91,6 gram eiwitten. Als je dit deelt door 4 personen kom je uit op 22,9 gram plantaardige eiwitten per persoon!

Je hebt per dag gemiddeld 0,8 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht nodig. In eiwit zitten aminozuren waar je lichaam niet zonder kan. Genoeg eiwit eten is dus belangrijk voor een goede gezondheid. Verder helpt een eetpatroon met relatief veel eiwit om op gewicht te blijven. Eiwitten zorgen voor een verzadigt gevoel en zijn belangrijk om het spierweefsel in stand te houden.

Je leest het al dit recept is ideaal om behoorlijk wat plantaardige eiwitten, naast de vitamines en mineralen, binnen te krijgen. Daarnaast is een ovenschotel makkelijk voor te breiden als je in het weekend je week prep doet, omdat je in de week weinig tijd hebt om te koken.

4 reacties op "Bloemkoolrijst met Veggie Chili Protein Tops"

 1. Marian schreef:

  Goeiedag.
  22,9 gram eiwitten is natuurlijk wel wat, maar volgens mij nog maar steeds de helft van wat een gemiddeld persoon per dag nodig heeft.
  Kan ik dit gerecht nog eiwitrijker maken?

  Vriendelijke groet,
  MJ

  1. joyce schreef:

   Dag MJ,

   Het klopt inderdaad dat dit ongeveer de helft van je dagelijks behoefte aan eiwitten is, maar je hoeft natuurlijk niet al je eiwitten uit één gerecht te halen. Bekijk anders onze andere recepten voor bijvoorbeeld de lunch https://www.bertyn.eu/recept/menugang/lunch/ eens voor meer inspiratie voor eiwitrijke en vegetarische gerechten.

   Wil je dit ovengerecht nog eiwitrijker maken? Voeg anders wat paksoi toe aan de ovenschotel (70 gram paksoi bevat 1 gram eiwitten) of asperges (2,2 gram eiwitten per 100 gram).

   Met vriendelijke groet,
   Joyce

 2. Bas schreef:

  Hey! Kan je dit ook maken met broccoli? Ik hou niet zo van bloemkool.

  1. joyce schreef:

   Dag Bas,

   Uiteraard kan je dit recept ook proberen met broccoli!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Marie Rameaux

Traiteur La Boucherie Végétale in Toulouse, Frankrijk

“Seitan is geluk”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's