Poké Bowl met Teriyaki Protein Tops

Wat heb je nodig voor de Poké bowl?

 • 1 pakje Teriyaki Protein Tops
 • 5 cm komkommer
 • 100g Soba noedels
 • 8 Shiitake
 • 500 g vers gekookte spinazie
 • 1 rode ui
 • 1 rode paprika
 • 1 avocado
 • 1 wortel
 • 4 el. geroosterde sesamolie
 • sap van een limoen
 • verse koriander
 • sesamzaadjes

Bereiding van Poké Bowl met seitan

 1. Snij komkommer, wortel, ui en paprika in fijn (julienne).
 2. Kook ondertussen de noedels zoals beschreven op de verpakking, laat ze afkoelen in koud water en uitlekken in een vergiet.
 3. Bak de in 2 gesneden shiitake even aan in een hete pan.
 4. Bereid de Teriyaki Protein tops zoals beschreven op de verpakking en meng ze met de noedels.
 5. Leg de lauwe Teriyaki top/noedels mengeling centraal in de poke bowl en schik vervolgens de fijngesneden groentjes en spinazie rond de noedels .
 6. De in dikke repen gesneden avocado zal nog een extra mooi accent geven. Vergeet hem echter niet te besprenkelen met een beetje limoensap, zo behoud hij zijn groene kleur beter.
 7. Werk de poke bowl af met de geroosterde sesamolie, verse koriander, de rest van het limoensap en sesamzaadjes.

Wat is een poké bowl?

Een poké bowl is een gerecht dat wordt geserveerd in een bowl (Engelse woord voor kommetje) en is een traditioneel Hawaiians gerecht. Bowls bestaan oorspronkelijk uit rijst, groenten en gemarineerde rauwe vis, maar de mogelijkheden zijn eindeloos.
Wij kiezen uiteraard voor een vegetarische poké bowl met seitan!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Vegatopia.com

enthousiast over Bertyn seitan

“We hoorden onze Belgische redacteuren er al over: seitan van Bertyn zou zalig zijn. En inderdaad: dit is bijzonder lekkere, authentieke seitan – en ook nog eens 100% biologisch”

“Een flink aantal producten van Bertyn is niet van tarwe maar van spelt gemaakt – en niet zomaar spelt, maar Oberkülmer Rotkorn oerspelt. De seitan van tarwe wordt overigens ook van een oersoort gemaakt: Manitoba oertarwe. Een authentieke seitan dus, ambachtelijk gemaakt van oergranen, met traditioneel gefermenteerde sojasaus. Wij zijn alvast enthousiast!”

“Bertyn seitan heeft een goede textuur en is absoluut niet gummi-achtig – iets dat je nog wel eens ziet bij andere seitanproducenten”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's