Recepten met seitan. Vegetarisch of helemaal vegan en eiwitrijk


Koken en recepten met seitan ook te vinden in boek ‘Gezond en gelukkig met eiwitten’

Recepten met seitan. Vegetarisch of helemaal vegan en eiwitrijk.

Seitan is heerlijk om te gebruiken in je vegan of vegetarische recepten. Waarom? Seitan is een perfecte vis-en vleesvervanger. De structuur van seitan lijkt wat op de vezelstructuur van vlees en seitan heeft een heerlijk sappige beet. Seitan leent zich perfect om zowel mee te kunnen koken, bakken, grillen, barbecueën en wokken.

Seitan bevat een heerlijke bite, heeft een goede textuur, komt in allerlei verschillende smaken (Bij Bertyn), is eiwitrijk en is daarnaast ook het ideale ingrediënt voor een vegan of vegetarisch gerecht.

De seitan van Bertyn is 100% biologisch en daarnaast ook 100% vegan. Wij hebben met uiterste zorg alle ingrediënten samengesteld van de verschillende soorten seitan. Mocht je vragen hebben over de ingrediënten van de seitan van Bertyn dan mag je uiteraard altijd contact opnemen.

recepten


Wat is teriyaki saus? Verse ingrediënten en seitan van spelt zorgen voor een gezonde Teriyaki saus

De seitan Teriyaki tops, seitan op kleine blokjes, worden gemaakt van spelt, niet zomaar van spelt maar van spelt gemixt met volkoren Oberkulmer Rotkorn. Oberkulmer Rotkorn is een oerras welke nooit doorveredeld is met andere graanachtigen. Dit soort spelt geeft ook extra vezels aan de seitan. De seitan Teriyaki tops wordt zo bijzonder door de teryaki saus. Teriyaki saus wordt gemaakt van een mengsel op basis van sojasaus, sake, mirin en suiker. In de teriyaki saus van de Bertyn seitan Teriyaki tops wordt gebruik gemaakt van biologische, verse ingrediënten. De seitan is op kleine blokjes gesneden zodat deze de teriyaki saus optimaal kan opnemen.

Wat is teriyaki saus? Teriyaki ideaal in combinatie met seitan

Teriyaki is een van oorsprong Japanse kooktechniek waarbij in stukjes gesneden vis of vlees wordt gebakken in een donkere marinade van sojasaus en kruiden. Hierdoor krijgt deze een mooie speciale glans en een heerlijk zoetzoute smaak. Je kunt tegenwoordig vele verschillende soorten teriyaki saus vinden op de markt maar een verse teriyaki saus zoals bij de seitan Teriyaki tops van Bertyn is toch het allerlekkerste. Hier wordt zelfs een biologische sake voor gebruikt, een rijstwijn. Om de teriyaki saus zijn specifieke smaak te geven. Ook wordt er in plaats van sesamzaad bij de afwerking bij de teriyaki saus van Bertyn hennepzaad gebruikt, vol eiwitten en onverzadigde vetzuren. Gebruik deze zeker in heerlijke recepten met een Oosters tintje.

Recepten met de seitan in teriyaki saus van Bertyn. De Oosterse keuken in huis halen

Op zoek naar recepten waarbij de seitan Teriyaki tops perfect passen? De Teriyaki tops komen het beste tot hun recht bij noedels, rijst en salades. Wil je loempia's of springrolls maken? Dan zijn is  de seitan Teriyaki tops van Bertyn echt bijzonder geschikt. Teriyaki igeeft echt een oosterse smaak, door deze toe te voegen aan de meest heerlijke recepten waan je je dan ook gelijk helemaal in het Oosten!

Hoe de seitan met teriyaki saus van Bertyn het beste klaarmaken?

De seitan Teriyaki tops van Bertyn kun je het beste klaarmaken door deze op een laag vuur bij voortdurend roeren te verhitten. Op deze manier komen de seitan Teriyaki tops volledig tot zijn recht. Wat je ook kunt doen is de Teriyaki tops een aantal minuten in de verpakking in kokend water verwarmen. Op die manier worden de Teriyaki tops au bain-marie verhit en behoudt je optimaal de smaak van de seitan en de bijbehorende saus.

nieuwe-recepten