Recepten met seitan. Vegetarisch of helemaal vegan en eiwitrijk


Koken en recepten met seitan ook te vinden in boek ‘Gezond en gelukkig met eiwitten’

Recepten met seitan. Vegetarisch of helemaal vegan en eiwitrijk.

Seitan is heerlijk om te gebruiken in je vegan of vegetarische recepten. Waarom? Seitan is een perfecte vis-en vleesvervanger. De structuur van seitan lijkt wat op de vezelstructuur van vlees en seitan heeft een heerlijk sappige beet. Seitan leent zich perfect om zowel mee te kunnen koken, bakken, grillen, barbecueën en wokken.

Seitan bevat een heerlijke bite, heeft een goede textuur, komt in allerlei verschillende smaken (Bij Bertyn), is eiwitrijk en is daarnaast ook het ideale ingrediënt voor een vegan of vegetarisch gerecht.

De seitan van Bertyn is 100% biologisch en daarnaast ook 100% vegan. Wij hebben met uiterste zorg alle ingrediënten samengesteld van de verschillende soorten seitan. Mocht je vragen hebben over de ingrediënten van de seitan van Bertyn dan mag je uiteraard altijd contact opnemen.

recepten


Recepten met seitangehakt: koken met vegetarisch gehakt gemaakt van seitan

Wil jij wel eens af en toe het vlees laten staan en vegetarisch eten? Of ben je misschien al vegetarisch? Probeer dn eens ons Seitan Veggie Gehakt. De seitan die gebruikt wordt bij dit vegetarische gehakt wordt gemaakt van tarwe en heeft een heerlijke bite.

Het seitangehakt leent zich perfect voor een marinade en past bij ieder gerecht. Dit vegetarische gehakt is lichtjes gekruid maar is volledig naar wens bij te kruiden of te blenden in de smaken van het gemaakte recept.

De mogelijkheden van het vegetarische Bertyn Seitan Veggie Gehakt in de keuken

Het seitangehakt kun je (rul) bakken, wokken of koken. Daarnaast kun je het seitan gehakt onder je gerecht vermengen.

Het vegetarische gehakt van Bertyn hóeft niet per se gebakken te worden: bij het bereiden van de seitan wordt het geheel al gekookt (bekijk de bereiding van seitan hier). Het gehakt kan direct worden toegevoegd aan een gerecht.

Gebruik het vegetarische seitangehakt ter vervanging van traditioneel (dierlijk) gehakt. Om het gehakt voldoende warm te krijgen kan het volstaan om het gehakt in het warme gerecht mee op te nemen en nog even te verhitten.

Welke recepten maken met het vegetarische gehakt Bertyn Seitan Gehakt?

Wil je weten welke mogelijkheden het seitan gehakt heeft? Precies dezelfde en veelvuldige mogelijkheden als traditioneel gehakt! Denk aan gehaktballetjes, hamburgers, bolognesesaus, gehaktbrood, ovenschotels, hete bliksem, curry...Mogelijkheden te over.

Bekijk de recepten met het Bertyn Seitan Veggie Gehakt bij het receptenoverzicht en laat je verrassen over wat je allemaal met ons vegetarische gehakt kunt maken!

nieuwe-recepten