Vegetarisch gehaktbrood: recepten met seitan gehakt

4 stars    11.641 keer bekeken
Chef :  |  © Bertyn

Lekkerste gehaktbrood met Bertyn Seitan Veggie Gehakt

Dit recept is een heerlijk alternatief voor een traditioneel recept voor gehaktbrood. Ideaal om te maken in het weekend, bij speciale gelegenheden of juist bij de traditionele gezinsmaaltijd. Dit vegetarische gehaktbrood zal altijd smaken! Het recept is gemaakt met het vegetarische gehakt van Bertyn Seitan. Er bestaan zo veel verschillende variaties van een gehaktbrood maar wij vinden deze tóch het lekkerste vegetarische gehaktbrood!

Bekijk de stap-voor-stap bereidingen in de video Bekijk de stap-voor-stap bereidingen in de video
Bekijk de stap-voor-stap bereidingen in de video Bekijk de stap-voor-stap bereidingen in de video

Ingrediënten voor Veggie gehaktbrood met seitan

(6 personen)

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd: / Kooktijd: / Totale bereidingstijd:

Bereiding gehaktbrood met gehakt van seitan

Verwarm de oven voor op 175 °C. Hak de uien, de knoflook en de paprika fijn. Verhit in een koekenpan een beetje kokosolie en stoof de groenten hierin aan.

Haal de pan van het vuur en meng de kokosvezels, het seitangehakt, de kaas, champignons, eieren en kruiden onder de warme groenten. Neem een bakblik (bv. voor een lange cake) en stort het mengsel hierin. Druk alles goed aan en giet er vervolgens de tomatensaus over.

Bak het gehaktbrood in een voorverwarmde oven op 175 °C gedurende ongeveer anderhalf uur. Wanneer het gehaktbrood gaar is (dit merk je wanneer je er met een vork in prikt en er niets op de vork achterblijft wanneer je ze uit het brood haalt), haal je het uit de oven. Leg een bord omgekeerd op het bakblik en stort het gehaktbrood uit op het bord. Snijd eventueel in plakjes en serveer.

Geef je ranking aan dit recept. Klik op 1 van de 5 sterren.   |   1slecht: slecht   2matig: matig   3goed: goed   4heel goed: heel goed   5super: super
Jouw waardering
Vegetarisch
Veganistisch
Koolhydraatarm dieet

Button nieuwsbrief Bertyn seitan

Seitan boek bestellen