Bierstoof met seitan en rode biet

Ingrediënten

 • 4 Pepper Protein Steaks
 • 4 rode bieten, geschild en in kleine blokjes
 • 2 eetlepels rode palmolie (Amanprana)
 • 2 grote witte uien, in ringen
 • 1 flesje donker bier (ik gebruikte Tripel)
 • 75 gram ontbijtkoek
 • 2 eetlepels Gula Java Safran (Amanprana)
 • 2 eetlepels Curcumax Botanico Mix (niet noodzakelijk, wél heel lekker!)
 • 3 laurierbladeren
 • 1 kaneelstokje
 • 5 kruidnagels
 • gemalen peper naar smaak

Bereiding van bierstoof met seitan en rode biet

 1. Open de seitan peper steak, bewaar de jus en maak de steak los met je handen. Trek hem zachtjes uit elkaar zodat je ruwe, speelse brokjes krijgt.
 2. Verhit de palmolie in een pan met dikke bodem, voeg de uiringen toe en fruit ze totdat ze glazig worden
 3. Voeg de seitan toe samen met de seitan jus en de rode biet en roerbak enkele minuten.
 4. Kruimel de ontbijtkoek over het geheel en blus af met het stevige biertje.
 5. Laat het geheel gedurende 1,5-2 uur zachtjes sudderen, totdat de saus is ingedikt en de bietjes gaar zijn.
 6. Haal tot slot het kaneelstokje, de laurierbladeren en de kruidnagels uit de pan, want die zijn niet fijn om op te kauwen

Tip van Isabel:

Heerlijk om te serveren met een portie rijst!

Isabel Boerdam van de hippevegetarier.nl

Isabel Boerdam

Isabel Boerdam is vegetariër sinds haar negende. In 2013 startte ze haar blog dehippevegetarier.nl dat inmiddels door 100.000 unieke bezoekers per maand wordt bezocht. Haar blog leidde in april 2016 tot haar gelijknamige boek de hippe vegetariër en heeft ervoor gezorgd dat ze nu van haar passie haar werk kan maken.Isabel treedt op als gastschrijver voor diverse lifestyle-magazines en bedrijfsbladen, adviseert bedrijven over hoe ze kunnen inspelen op de flexitarische consument, geeft kookworkshops en presentaties, en ontwikkelt zichzelf zo tot de vegetarische food-expert van Nederland.Van 5-11 maart 2018 lanceert Isabel de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Op naar heel Nederland een dagje minder vlees!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Pasquale Tarantino

Fitnessratgeber Pasquale Tarantino

“Bij het maken van seitan is de smaak afhankelijk van de gebruikte specerijen, omdat seitan geen noemenswaardige eigen smaak heeft. Door de beetvaste structuur kan seitan gebruikt worden om te koken en te bakken, op de barbecue of ook gewoon op een pizza. Je kan seitan in de koeling van reform- en natuurvoedingswinkels vinden.” Fitnessworld24.net

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's