Caribbean Speltseitan in een krokant jasje gebakken in kokos- en rode palmolie

Ingrediënten

 • 2 Veggie Protein Seitan – Spelt Steaks
 • 100 g kokosrasp gedroogd
 • 2 eetl  maiszetmeel
 • 2 eetl kokosmeel Amanprana
 • rode palm, extra virgin Amanprana
 • kokosolie, extra virgin Amanprana
 • 2 bananen
 • 1 verse ananas
 • 1 kop volle rijst
 • 60 ml water (Pineo)

Bereiding van caribbean speltseitan in een krokant jasje gebakken in kokos- en rode palmolie

 1. Begin met de rijst te koken, reken ongeveer een kop rijst voor 2 personen.
 2. Daarna laat je de speltseitan (mag uiteraard ook de tarwe versie zijn) uitlekken en dep je deze droog met keukenpapier (belangrijk anders stoot het vocht het maïspapje af).
 3. Neem 2 diepe borden. In het ene bord maak je een dik papje met : 2 niet afgestreken eetlepels zetmeel ,2 afgestreken eetlepels kokosmeel en 60 ml water. Hieraan kan je ½ theelepel curcuma voegen (geeft een mooie kleur), een snuifje cayennepeper, … en eventueel nog andere kruiden naar eigen smaak.
 4. In het andere bord strooi je de kokosrasp.
 5. De seitan in het zetmeel dompelen en goed langs beide kanten erin wentelen (mag goed dik zijn) en daarna in de kokosrasp wentelen. Belangrijk dat het papje goed dik is, zodanig dat de kokosrasp goed blijft kleven. Goed aandrukken en afbakken in ¾ kokosolie en ¼ rode palm.
 6. Ondertussen de banaan pellen en op z’n langst doorsnijden. Tevens de ananas schillen en ontdoen van de zwarte puntjes. Beide laten carameliseren in kokosolie in een hete pan, van zodra de buitenkant mooi bruin is, op een zacht vuurtje verder laten garen.

Tip van Serge:

Serveren met  rijst en eventueel fijngehakte verse kruiden. Je kan  er ook nog  een lekkere chutney (Oxfam) aan toevoegen of er een currysaus bij geven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

6outta7

Blogger over veganistisch voedsel

“Seitan is geweldig. Ik ben er dol op. Seitan (uitgesproken als ‘say-tan’) is één van de meest veelzijdige nepvleesproducten op de markt. Hoe seitan smaakt, hangt volledig af van hoe je het op smaak brengt: je zou het een smaakspons kunnen noemen.”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's