Gewokte groenten met seitan, mie en kurkuma

Ingrediënten voor gewokte groenten met seitan, mie en kurkuma

 • 400g Gula Java Chili Protein Tops
 • 1 Gele paprika
 • 2 Wortels
 • 300g Verse erwten of erwten uit de diepvries, bio
 • 1el Kokosolie (Amanprana kokosolie)
 • 500ml Groentebouillon zonder gist
 • 2 Verse fijngestampte chili pepers
 • 3-4el Hoisinsaus
 • 5el Lichte sojasaus
 • Een mespuntje Peper
 • Een mespuntje Paprikapoeder
 • 1tl Kruiden (Amanprana ORAC Botanico-mix)
 • 1 verpakking Mie met kurkuma, ca. 500g

Bereiding van gewokte groenten met seitan, mie en kurkuma

 1. De groenten wassen, schillen en in reepjes snijden.
 2. Vervolgens de kokosolie in een wok doen en deze verhitten.
 3. Daarna de groenten stapsgewijs op basis van de verschillende kooktijden toevoegen en scherp aanbraden.
 4. Ondertussen een pan met gezouten water op het fornuis zetten en het water aan de kook brengen.
 5. Het vuur uitzetten, de Chinese pasta in het hete water toevoegen en ca. 2 – 3 minuten lang laten trekken (de Chinese pasta dient niet gekookt te worden).
 6. Daarna de pasta afgieten en op de borden dresseren.
 7. Vervolgens de seitan aan het groentemengsel toevoegen en net zolang bakken totdat nauwelijks meer vloeistof in de pan zit.
 8. Tussendoor steeds roeren.
 9. Daarna de erwten toevoegen en heel kort verhitten.
 10. Het mengsel met de sojasaus, de hoisinsaus en de groentebouillon afblussen.
 11. Daarna de fijngemalen chili peper toevoegen, kort laten inkoken en vervolgens het geheel kruiden met zwarte peper, paprikapoeder en de kruiden.
 12. Het mengsel zonder verhitten nog even laten trekken.
 13. Vervolgens de gewokte groenten met de seitan en saus over de mie in de borden dresseren en met chilidraden decoreren. Serveren wanneer het gerecht nog heet is.

Tip van Stefano:

Gewokte groenten zijn gezond en snel klaar

Wokken is iets wat we in onze Westerse keuken massaal hebben overgenomen van de Oosterse keuken. Het is dan ook een erg gemakkelijke en snelle manier om een gezond gerecht op tafel te krijgen, met of zonder Oosters tintje. Het voordeel van wokken in een wokpan is dat je maar weinig vetstoffen nodig hebt en erg veel groenten toe kunt voegen. Je kunt zelfs fruit gebruiken wanneer men dit wenst. Ook supermarkten spelen handig op deze trend in door voorgesneden groenten te verkopen zodat het klaarmaken van een gezonde maaltijd nog gemakkelijker wordt.

Tips bij het wokken van groenten. Voor het behoudt optimale voedingsstoffen

Een wokgerecht is ideaal om aan je dagelijkse portie groenten te komen. Hoe zorg je er nu voor dat je groenten ideaal gewokt zijn? Wokken gaat heel snel en wordt gedaan op een hoog vuur. Goed voorbereiden is de essentie bij wokken, zorg dat je je groenten dus vooraf gesneden hebt. Liefst zo gelijkmatig mogelijk. Werk met een hittebestendige olie of vet, kies bijvoorbeeld voor kokosolie of rode palmolie. Begin altijd eerst met het wokken van de groenten welke het meeste tijd vergen en vervolgens de groenten welke de smaak van het gerecht zullen bepalen. Denk bijvoorbeeld aan ui, knoflook of sjalot. Hierna de harde en vezelrijke groenten en pas aan het einde bladgroenten. Op die manier zorg je er voor dat de meeste voedingsstoffen worden behouden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Marie Rameaux

Traiteur La Boucherie Végétale in Toulouse, Frankrijk

“Seitan is geluk”