Spaghetti van groenten met verse vijgen en cashewroom

Ingrediënten

Ingrediënten voor de spaghetti van groenten:

 • 2 Veggie Protein Steaks – Spelt
 • 2 courgettes
 • 2 winterpenen
 • 2 grote pastinaken of 4 kleintjes
 • 20 sperziebonen, puntjes eraf
 • 8 verse vijgen (of buiten het seizoen: aardbeien)
 • 2 avocado’s, geschild en ontpit

Ingrediënten voor de dressing:

 • 6 eetlepels extra vierge olijfolie (Amanprana)
 • 3 eetlepels frambozenazijn (of cranberry, of granaatappel)
 • 3 theelepels kokosbloesemsuiker (Amanprana)
 • 1 theelepel mosterd

Ingrediënten voor de cashewroom:

 • 150 gram rauwe cashews
 • 2 citroenen, het sap
 • 4 eetlepels heet water
 • snufje Khoisan Fleur de Sel (Amanprana)

Bereiding van spaghetti van groenten met verse vijgen en cashewroom

 1. Doe de rauwe cashews in een bakje en laat ze weken in kokend water. Zorg dat alles nootjes onder water staan.
 2. Schil de courgettes, winterpenen en pastinaken, en gebruik een spirelli (of anders een kaasschaaf en een scherp mesje) om er slierten van te maken.
 3. Open de seitan steak, laat hem uitlekken en dep hem droog met een keukenpapiertje. Snij met een scherp mesje hele dunne reepjes van de seitan steak.
 4. Kook de sperziebonen enkele minuten in heet water tot ze beetgaar zijn. Snij ze in de lengte doormidden en weer doormidden, zodat je sperzie-slierten hebt.
 5. Verdeel de slierten over vier borden, meng ze zodat het er vrolijk en gevarieerd uitziet.
 6. Maak dan de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen tot een egale saus. Verdeel de dressing over de borden.
 7. Giet de cashews af en doe samen met het sap van de citroenen, heet water en een snufje Fleur de Sel in een blender of mixer. Mix tot een gladde, romige saus.
 8. Snij de avocado-helften in reepjes en voorzie ieder bord van een halve avocado.
 9. Snij de topjes van de vijgen en snij ze kruislings in zodat je een soort van bloemetje krijgt. Geef ieder bord twee verse vijgen.
 10. Maak de borden af met een flinke eetlepel cashewroom.

Tip van Isabel:

Gebruik een spirelli (spiraalsnijder), dit scheelt heel veel werk!

Isabel Boerdam van de hippevegetarier.nl

Isabel Boerdam

Isabel Boerdam is vegetariër sinds haar negende. In 2013 startte ze haar blog dehippevegetarier.nl dat inmiddels door 100.000 unieke bezoekers per maand wordt bezocht. Haar blog leidde in april 2016 tot haar gelijknamige boek de hippe vegetariër en heeft ervoor gezorgd dat ze nu van haar passie haar werk kan maken.Isabel treedt op als gastschrijver voor diverse lifestyle-magazines en bedrijfsbladen, adviseert bedrijven over hoe ze kunnen inspelen op de flexitarische consument, geeft kookworkshops en presentaties, en ontwikkelt zichzelf zo tot de vegetarische food-expert van Nederland.Van 5-11 maart 2018 lanceert Isabel de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Op naar heel Nederland een dagje minder vlees!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Pasquale Tarantino

Fitnessratgeber Pasquale Tarantino

“Bij het maken van seitan is de smaak afhankelijk van de gebruikte specerijen, omdat seitan geen noemenswaardige eigen smaak heeft. Door de beetvaste structuur kan seitan gebruikt worden om te koken en te bakken, op de barbecue of ook gewoon op een pizza. Je kan seitan in de koeling van reform- en natuurvoedingswinkels vinden.” Fitnessworld24.net

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's