Vegetarische steak tartare met tomaat en mango

Ingrediënten

 • 2 Veggie Protein Steaks – Spelt
 • 10 zongedroogde tomaatjes
 • 25 cherry tomaatjes
 • 1 flinke eetlepel kappertjes
 • 1 kleine mango
 • 2 stengels bosui
 • 1 handje pijnboompitten
 • zout en peper naar smaak (ik gebruikte Khoisan Fleur de Sel uit Zuid-Afrika van Amanprana)

Bereiding van vegetarische steak tartare met tomaat en mango

 1. Haal de seitan uit de verpakking en laat uitlekken. Het vocht heb je niet nodig.
 2. Hak de seitan met een groot hakmes fijn, tot je de kruimelige structuur hebt van echte steak tartare.
 3. Doe de zongedroogde tomaatjes met 10 cherry tomaatjes en de eetlepel kappertjes in een keukenmachine en mix tot een grove tapenade.
 4. Schil de mango, ontdoe hem van de pit en snij in kleine blokjes.
 5. Snij de overige cherry tomaatjes in kleine stukjes.
 6. Gebruik een schaar om het groene gedeelte van de bosuitjes in dunne ringetjes te knippen.
 7. Verhit een droge koekenpan en rooster daarin de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn.
 8. Meng de seitan tartare met de tomatentapenade, mangoblokjes, driekwart van de cherrytomaatjes en de bosuitjes. Breng op smaak met een stevige peper en grof zeezout, zoals bijvoorbeeld Khoisan Fleur de Sel.
 9. Vul een serveerring (of gebruik je vrije hand) om een mooi rondje steak tartare op de borden te leggen.Garneer met de overige cherrytomaatjes, eventueel wat extra kappertjes en de geroosterde pijnboompitten.

Tip van Isabel:

Serveer met twee sneetjes geroosterd brood.

Isabel Boerdam van de hippevegetarier.nl

Isabel Boerdam

Isabel Boerdam is vegetariër sinds haar negende. In 2013 startte ze haar blog dehippevegetarier.nl dat inmiddels door 100.000 unieke bezoekers per maand wordt bezocht. Haar blog leidde in april 2016 tot haar gelijknamige boek de hippe vegetariër en heeft ervoor gezorgd dat ze nu van haar passie haar werk kan maken.Isabel treedt op als gastschrijver voor diverse lifestyle-magazines en bedrijfsbladen, adviseert bedrijven over hoe ze kunnen inspelen op de flexitarische consument, geeft kookworkshops en presentaties, en ontwikkelt zichzelf zo tot de vegetarische food-expert van Nederland.Van 5-11 maart 2018 lanceert Isabel de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Op naar heel Nederland een dagje minder vlees!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Sebastian Copien

Sebastian Copien

Chef en auteur van kookboeken

“Bij seitan is het altijd belangrijk voor mij dat het niet gemaakt is van goedkoop meel maar van goed bereid en gespoeld organisch meel. Ik heb al vele verschillende soorten seitan gekocht en geprobeerd maar was nooit tevreden over de consistentie, textuur en smaak. Maar jullie seitan van spelt heeft me onmiddelijk overtuigd en maakt me echt enthousiast!!” – sebastian-copien.de

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's