Vegetarische steak tartare met tomaat en mango

Ingrediënten voor vegetarische steak tartare met tomaat en mango

 • 2 Veggie Protein Steaks – Spelt
 • 10 zongedroogde tomaatjes
 • 25 cherry tomaatjes
 • 1 flinke eetlepel kappertjes
 • 1 kleine mango
 • 2 stengels bosui
 • 1 handje pijnboompitten
 • zout en peper naar smaak (ik gebruikte Khoisan Fleur de Sel uit Zuid-Afrika van Amanprana)

Bereiding van vegetarische steak tartare met tomaat en mango

 1. Haal de seitan uit de verpakking en laat uitlekken. Het vocht heb je niet nodig.
 2. Hak de seitan met een groot hakmes fijn, tot je de kruimelige structuur hebt van echte steak tartare.
 3. Doe de zongedroogde tomaatjes met 10 cherry tomaatjes en de eetlepel kappertjes in een keukenmachine en mix tot een grove tapenade.
 4. Schil de mango, ontdoe hem van de pit en snij in kleine blokjes.
 5. Snij de overige cherry tomaatjes in kleine stukjes.
 6. Gebruik een schaar om het groene gedeelte van de bosuitjes in dunne ringetjes te knippen.
 7. Verhit een droge koekenpan en rooster daarin de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn.
 8. Meng de seitan tartare met de tomatentapenade, mangoblokjes, driekwart van de cherrytomaatjes en de bosuitjes. Breng op smaak met een stevige peper en grof zeezout, zoals bijvoorbeeld Khoisan Fleur de Sel.
 9. Vul een serveerring (of gebruik je vrije hand) om een mooi rondje steak tartare op de borden te leggen.Garneer met de overige cherrytomaatjes, eventueel wat extra kappertjes en de geroosterde pijnboompitten.

Tip van Isabel:

Serveer met twee sneetjes geroosterd brood.

Jouw waardering

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Mirjam van Maanen

Kok

“Ik ben net terug gekomen van de week koken voor de groep beginnende yogaleraren. Ik had nog nooit met verse seitan gekookt en bij de ontvangst van dit product voelde ik me er nog erg onwennig over. Totdat ik de simpele beschrijving op de bepakking las en na uitvoering van 2x 5min bakken aan weerskanten kwam er een prachtig product uit de pan waar ik menig cursist mee blij kon maken. We waren verrast over de volle bite en smaak sensatie. Er was na een week koken voor cursisten nog wat over en zo nam ik een deel mee naar huis. Mijn partner heeft er heerlijke rijstwafel burgers met curry, ui, sla, paprika en kiemen van gemaakt. Veel beter dan menig vegetarische burger in de winkel. Het is een heerlijke traktatie!”