Vegan mayonaise voor bij de frietjes

Ingrediënten

Bereiding van vegan mayonaise voor bij de frietjes

 1. Giet de sojamelk in de beker en voeg de mosterd, het zout, de peper en het citroensap toe. Meng alles even kort door elkaar.
 2. Zet de staafmixer op een gematigde stand en plaats ‘m in het mengsel.
 3. Voeg langzaam de (gesmolten) kokosolie toe terwijl je met de staafmixer langzaam op en neer gaat.
 4. Zorg dat je als het ware ‘lucht opzuigt’ en de massa zich goed mengt.
 5. Stop met mixen als de mayonaise dik genoeg is.

4 reacties op "Vegan mayonaise voor bij de frietjes"

 1. Anne schreef:

  Ik heb amandelmelk gebruikt, maar de vegan mayo blijft vloeibaar bij mij. Hij dikt niet in :/ Wat zou de oorzaak kunnen zijn?

  Alvast bedankt!
  Van smaak is hij wel heel lekker!

  1. Joyce schreef:

   Hoi Anne, ik vermoed dat dit komt doordat je te weinig kokosolie gebruikt. Soms hangt het ook af van het type amandelmelk. Sommige bevatten meer vetten dan de andere. Succes!

 2. Wouter schreef:

  Is de sojamelk in dit recept ook te vervangen voor een andere plantaardige melk?

  1. Joyce schreef:

   Hoi Wouter,

   Je kan er ook voor kiezen om de sojamelk te vervangen door amandelmelk. Amandelmelk is namelijk ook vrij romig. De smaak is natuurlijk wel iets anders. Je hebt waarschijnlijk wel wat meer kokosolie nodig om de vegan mayonaise dik genoeg te krijgen. Succes en laat het smaken 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Hipper vegetarier

Isabel Boerdam

Blogger en auteur van De Hippe Vegetariër

“Sinds ik mij echt ben gaan verdiepen in creatief en voedzaam vegetarisch koken, is er een wereld voor mij open gegaan. Wat een veelzijdigheid aan mooie, plantaardige producten en groenten met zóveel mogelijkheden in de keuken! Ik word er iedere dag weer blij van. De seitan van Bertyn is één van deze ontdekkingen. Zo’n puur en natuurlijk product, geen poespas, geen toevoegingen, biologisch én eiwitrijk. Dit vind ik een enorme plus als actief sportende vegetariër. Daarnaast ben ik verrast door structuur van het product, dat je kan bereiden als ware het vlees. Er zijn nog zoveel kooktechnieken die ik erop wil uittesten! Wat dacht je bijvoorbeeld van seitan gaar stoven in bier? Altijd al eens willen doen!” dehippevegetarier.nl

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's