Vegetarische witloof uit de oven met sweet chili seitan

Ingrediënten

Bereiding van vegetarische witloof uit de oven met sweet chili seitan

  1. Maak het witlof schoon en verwijder de harde stukken.
  2. Stoom het vervolgens in zijn geheel gaar.
  3. Bereid de aardappelpuree naar je eigen recept.
  4. Bak de seitan even op.
  5. Olie een vuurvaste schotel in met extra virgin olijfolie (Verde Salud) en schik het witloof erin.
  6. Leg de Veggie Chili Protein seitan Tops er boven op en als laatste voeg je de aardappelpuree eraan toe.
  7. Bestrooi het geheel met paneermeel en zet de schotel in een voorverwarmde oveven van 180°C voor een 20-tal minuten.
  8. Naar eigen keuze kan je er ook nog kaas aan toevoegen.

Aardappelpuree:

  1. kook de aardappelen in de schil met weinig water en deksel op de pot.Als de aardappelen gaar zijn, pletten en eventueel afwerken met nootmuskaat, een eitje en een beetje melk.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Claudia Hirschberger

Blogger

“Ik kies vaak seitan, als ik reepjes maak die op vleesrepen lijken. De gerechten ´Saitan Stroganoff´ en ´Züri Seitan-Geschnätzi´ bijvoorbeeld profiteren niet alleen van de goede beet, maar ook van de lichtzoete eigen smaak van de seitan“

“De saus op de seitan is een andere smaak dan die het product zelf heeft en waarin het meestal kant-en-klaar gemarineerd aangeboden wordt. Ik vind dat deze smaak een harmonische combinatie vormt met andere ingrediënten. Ik spoel de seitan goed af voordat ik hem gebruik zodat het aroma niet dominant is en ik ben zuinig met zout bij de verdere verwerking”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's