Vegan hamburger met seitan

Brussels Beer Burger van Les Super Filles du Tram & Veganizer BXL wordt gemaakt met Bertyn Seitan Veggie Gehakt.

Bertyn heeft een mooie nieuwe klant bij: het restaurant Les Super Filles du Tram in Brussel. Zij zijn sinds kort ge-Veganized door Veganizer BXL uit Brussel. Er staat nu een vegan hamburger op het menu met 100% plantaardige ingrediënten: de Brussels Beer Burger! Zij hebben voor de hamburger het gehakt van Bertyn gebruikt: Seitan Veggie Gehakt.

Wie zijn Veganizer BXL?

Veganizer BXL bestaat uit Leonoor Leus en Louise Willens. Zij willen met het initiatief Veganizer BXL de Brusselse restaurants aansporen en ondersteunen om meer vegan op de kaart te zetten. Samen met de koks van restaurants bedenken ze gerechten die daadwerkelijk op de kaart komen te staan. 24/4/2017 was het eerste gerecht van Veganizer BXL een feit: de Brussels Beer Burger in restaurant Les Super Filles de Tram.

De Brussels Beer Burger: vegan hamburger met Bertyn Seitan Veggie Gehakt
De Brussels Beer Burger: vegan hamburger met Bertyn Seitan Veggie Gehakt

De Brussels Beer Burger: vegan hamburger met Bertyn Seitan Veggie Gehakt

Veganizer BXL ontwikkelde samen met het restaurant een heerlijke burger met het nieuwe Bertyn Seitan Veggie Gehakt. Een ontzettend smakelijke burger die 100% vegan en dus plantaardig is. De burger van het Seitan Veggie Gehakt is gemaakt in Brussel-stijl en is geïnfuseerd met Babylone Beer, een bier van het Brussels Beer Project. Dit bier is het eerste bier dat wordt gebrouwen met gerecycleerd brood! Het hamburgerbroodje is afkomstig van bakker Laurent Pedrotti van biologische bakkerij Agribio.

Enthousiaste reacties op vegan hamburger Brussels Beer Burger met seitan

De eerste avond dat de burger beschikbaar was, bleek de vegan burger een gigantisch succes, getuige enkele reacties die we op Facebook tegenkwamen:

Vegan hamburger proeven?

Locatie en openingstijden van Les Super Filles du Tram.

De burger blijft voorlopig vast op de menukaart staan!

Spring snel eens binnen bij Les Super Filles du Tram of bestel de burger via Deliveroo (regio Brussel).

Les Super Filles du Tram
Rue Lesbroussart 22,
1050 Bruxelles

Van maandag t/m vrijdag van 12u tot 15u en van 18u tot 23u
Zaterdag van 12u tot 23u Zondag, brunch van 11u tot 17u

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's

Inspiratie om te koken met seitan van bertyn

Biologische seitan van Bertyn is gemakkelijk te verwerken in vegetarische gerechten. In klassieke gerechten kan je seitan gebruiken als vleesvervanger. Een vleesvervanger zonder cholesterol, met meer eiwitten dan vlees of vis en met weinig vet. Ideaal op je veggiedag. Op deze Bertyn- website vind je een heleboel recepten voor seitan.

bekijk onze recepten

Seitan recept suggesties

Ragout van seitan met room van cashewnoten en puree van pompoen en saffraan

Vegan ragout van seitan met room van cashewnoten en puree met pompoen en saffraan

Recept geschikt voor: 4 personen | Moeilijkheid: Gemiddeld | Voorbereidingstijd: 35 minuten | Bereidingstijd: 45 minuten | Wachttijd: 10 minuten | Totale bereiding: 90 minuten |Type: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Vleesvervanger

Bekijk recept
nachos uit de oven met veggie gehakt

Nachos uit de oven met veggie seitan gehakt

Recept geschikt voor: 4 personen | Moeilijkheid: Makkelijk | Voorbereidingstijd: 10 minuten | Bereidingstijd: 9 minuten | Totale bereiding: 19 minuten |Type: Bijgerecht, Snack, Tapa & hapje, Voorgerecht, Tapa & hapje, Vleesvervanger

Bekijk recept
Recept voor een vegetarische Griekse moussaka met vegetarisch gehakt

Griekse moussaka met vegetarisch gehakt van seitan

Recept geschikt voor: 4 personen | Moeilijkheid: Gemiddeld | Voorbereidingstijd: 40 minuten | Bereidingstijd: 60 minuten | Totale bereiding: 100 minuten |Type: Hoofdgerecht, Tapa & hapje, Vleesvervanger

Bekijk recept

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Sebastian Copien

Sebastian Copien

Chef en auteur van kookboeken

“Bij seitan is het altijd belangrijk voor mij dat het niet gemaakt is van goedkoop meel maar van goed bereid en gespoeld organisch meel. Ik heb al vele verschillende soorten seitan gekocht en geprobeerd maar was nooit tevreden over de consistentie, textuur en smaak. Maar jullie seitan van spelt heeft me onmiddelijk overtuigd en maakt me echt enthousiast!!” – sebastian-copien.de