Zomerse springrolls met seitan, komkommer en zwart sesamzaad

Ingrediënten voor zomerse springrolls met seitan, komkommer en zwart sesamzaad

 • 1 Gula Java Chili Protein Tops
 • 1 courgette
 • 200g komkommer
 • 2 bosjes gladde peterselie
 • 12 blaadjes munt
 • 12 velletjes rijstpapier
 • 12tl gebakken uien
 • 12tl zoetzure chilisaus
 • Zwart sesamzaad

Bereiding van zomerse springrolls met seitan, komkommer en zwart sesamzaad

 1. Voor de zomerse loempia de groenten schoonmaken, in smalle reepjes snijden en de peterselie en munt fijn hakken.
 2. De rijstvellen elk apart met lauw water helemaal bevochtigen en laten zwellen.
 3. Daarna op een vochtig werkblad leggen en eerst met de zoetzure saus bestrijken.
 4. Hierna de ingrediënten erover verdelen.
 5. Nu de zijkanten dichtvouwen en de rijstvellen voorzichtig oprollen.
 6. Op dezelfde manier de andere rolletjes bereiden.
 7. Bij het opdienen de rolletjes met zwart sesamzaad bestrooien.
 8. Deze heerlijk frisse en zomerse rolletjes met seitan, komkommer en sesamzaad smaken het lekkerste met sojasaus of zoete chilisaus als dip. Smakelijk eten

Tip van Stefano:

Het maken van springrolls met rijstvellen. Een Oosterse delicatesse

Rijstvellen zijn van oorsprong Oosters. Deze handige en dunne vellen worden gemaakt met rijstmeel, zout en water en wanneer je deze even vochtig maakt worden ze zacht en rekbaar waardoor je hier mooie spring rolls, loempia’s of pakketjes van kunt maken. Te combineren met allerlei smaken en texturen wat rijstvellen dan ook zo ideaal maakt.

Rijstvellen ideaal om vegetarische spring rolls van te maken

Rijstvellen zijn ideaal om snel spring rolls of loempia’s van te maken. Je kunt ze met van alles en nog wat vullen en zijn daarom perfect om in een korte tijd een gezonde snack, gezond hapje of gevarieerde maaltijd te maken. De flinterdunne rijstvellen kun je kopen in de Oosterse supermarkten, maar je vindt ze tegenwoordig ook in de meeste supermarkten. Je kunt er heerlijke pakketjes mee maken> serveren met een pittig of kruidig sausje zorgt er voor dat je een echte smaakbom in handen hebt. Je kunt de rolletjes in de wok bakken in wat kokosolie of rode palmolie voor een heerlijk gezonde loempia snack. In dit recept worden de rijstvelletjes gevuld met seitan en heerlijk frisse en knapperige groenten en kruiden zoals courgette, komkommer, munt en peterselie. Heerlijk zomers en in een handomdraai gemaakt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Miki Duerinck & Kristin Leybaert

koks bij de vegetarische kookstudio en auteurs van 4 vegetarische kookboeken, Gent

“Zullen we met de meeste vleesvervangers nooit de wereld bekeren, één product stemt beslist hoopvol: de ambachtelijk geproduceerde seitan op basis van Manitoba tarwe en shoyusaus, zoals die geproduceerd wordt door Bertyn. Hij verenigt de twee kwaliteiten die noodzakelijk zijn om terecht de naam ‘vleesvervanger’ te dragen: hij is puur natuur en erg lekker. Hij is te koop in de natuurvoedingswinkel, vacuum verpakt als seitan steak, seitan suprême of ‘in bloc’. De bereiding is makkelijk: je bakt, stooft of gaart de seitan in een wip want je zit nooit met lange gaartijden. Voortaan heeft geen enkel restaurant nog een geldig excuus om geen degelijk vegetarisch gerecht op de kaart te zetten”