Catalaans broodje veggie met spelt seitan

Ingrediënten

 • 1 volkoren stokbrood
 • 2 Veggie Protein Steaks – Spelt
 • 1 rode ui
 • gemengde sla
 • 1 eetl mosterd
 • 1 tomaat
 • rode palmolie (Amanprana)

Bereiding van catalaans broodje veggie met spelt seitan

 1. Neem het stokbrood, snijd het in 2 en halveer deze helften.
 2. Snijd het tomaatje en de rode ui in dunne schijfjes.
 3. Laat de seitan sneden uitlekken en verhit een grillpan met een beetje rode palmolie.
 4. Grill de seitan mooi goudbruin.
 5. Besmeer één helft van het stokbrood met mosterd (eventueel een pikante!) , vervolgens een beetje sla, de gegrilde seitan, de sneetjes tomaat en de rode ui.

Tip van Chantal:

In Spanje en Frankrijk is het niet ongewoon om tussen een broodje een steak te leggen. Dit is de vegetarische variante erop.  Heerlijk als je hierop nog een lekkere aïoli saus op dresseert.

Vegetarische chef Chantal Voets met bord eten in hand

Chantal Voets

De gezonde recepten van Chantal Voets zijn bio, vegetarisch en werelds!Met een doordeweekse bio wereldkeuken kan je nog steeds Bourgondisch eten! Haar gezonde recepten reflecteren een pure keuken met veel groenten en fruit, zonder vlees en vis, met een knipoog naar ecologie (geen plastic!) en fair-trade. De recepten die ze heeft verzameld zijn echt door de jaren heen ontstaan.Of je een vegetariër bent of slechts af en toe eens vegetarisch eet: de recepten van Chantal Voets inspireren.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Pasquale Tarantino

Fitnessratgeber Pasquale Tarantino

“Bij het maken van seitan is de smaak afhankelijk van de gebruikte specerijen, omdat seitan geen noemenswaardige eigen smaak heeft. Door de beetvaste structuur kan seitan gebruikt worden om te koken en te bakken, op de barbecue of ook gewoon op een pizza. Je kan seitan in de koeling van reform- en natuurvoedingswinkels vinden.” Fitnessworld24.net

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's