Catalaans broodje veggie met spelt seitan

Ingrediënten voor catalaans broodje veggie met spelt seitan

 • 1 volkoren stokbrood
 • 2 Veggie Protein Steaks – Spelt
 • 1 rode ui
 • gemengde sla
 • 1 eetl mosterd
 • 1 tomaat
 • rode palmolie (Amanprana)

Bereiding van catalaans broodje veggie met spelt seitan

 1. Neem het stokbrood, snijd het in 2 en halveer deze helften.
 2. Snijd het tomaatje en de rode ui in dunne schijfjes.
 3. Laat de seitan sneden uitlekken en verhit een grillpan met een beetje rode palmolie.
 4. Grill de seitan mooi goudbruin.
 5. Besmeer één helft van het stokbrood met mosterd (eventueel een pikante!) , vervolgens een beetje sla, de gegrilde seitan, de sneetjes tomaat en de rode ui.

Tip van Chantal:

In Spanje en Frankrijk is het niet ongewoon om tussen een broodje een steak te leggen. Dit is de vegetarische variante erop.  Heerlijk als je hierop nog een lekkere aïoli saus op dresseert.

Vegetarische chef Chantal Voets met bord eten in hand

Chantal Voets

De gezonde recepten van Chantal Voets zijn bio, vegetarisch en werelds! Met een doordeweekse bio wereldkeuken kan je nog steeds Bourgondisch eten! Haar gezonde recepten reflecteren een pure keuken met veel groenten en fruit, zonder vlees en vis, met een knipoog naar ecologie (geen plastic!) en fair-trade. De recepten die ze heeft verzameld zijn echt door de jaren geen ontstaan. Of je een vegetariër ben of slechts af en toe eens vegetarisch eet: de recepten van Chantal Voets inspireren.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Jason Wrobel

Jason Wrobel

Raw food/vegan kok en auteur

“Vegan producten waar vleeseters van houden! Seitan is nr.1 Het is tarwevlees.” “Mijn Nr.1 vervanging is seitan. Seitan is een fantastische vervanger voor vlees in recepten als sandwiches, stoofschotels of wokgerechten. De mogelijkheden zijn eindeloos” jasonwrobel.com