Cordon bleu van Spelt seitan

Ingrediënten

 • 1 Veggie Protein Seitan – Spelt Bloc of 2 Veggie Protein Seitan – Spelt Steaks
 • 50 g Comté kaas (Maarten’s Kaas) of een andere afsmakende kaas
 • 100 g volkoren paneermeel
 • kokos-olijf-rode palmolie  extra virgin Amanprana
 • 2 eetl mais zetmeel
 • 20 ml water (Pineo)
 • een snuifje curcuma
 • een snuifje paprika
 • een snuifje cayennepeper
 • eventueel een snuifje Amanprana Orac Botanico mix mild

Bereiding van cordon bleu van spelt seitan

 1. Snij 4 dunne sneden van de blok (max 0.5 cm) of je neemt de voorverpakte sneden. Goed laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. (belangrijk anders stoot het vocht het maïspapje af)
 2. Vervolgens leg je een plak kaas op een snede seitan en leg je de andere snede seitan er bovenop. En zo maak je twee stuks.
 3. Maak dan 2 borden klaar : één met paneermeel en het ander met een dik papje van: 2 niet afgestreken eetlepels zetmeel en 40 ml water. Hieraan kun je ½ theelepel curcuma voegen (geeft een mooie kleur), een snuifje cayennepeper, … en eventueel nog wat Orac Botanico mix mild toevoegen naar eigen smaak.
 4. Hierin ga je de seitan goed wentelen, ook de zijkanten en de randjes zodat de 2 sneden goed aan elkaar blijven kleven en nadien het paneermeel er goed kan aan blijven plakken.
 5. Wentel dan de cordon bleu door het volkoren paneermeel.
 6. Verhit de olie in een koekenpan en bak de cordon bleu op een halfhoog vuur aan beide kanten bruin. Op het laatst even een deksel erop, zodat de kaas extra goed kan smelten.Heerlijk bij een groentepuree !

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Magdalena en Rudy

Magdalena Troch en Rudy Van Damme

'pure food for children foundation' en auteurs van het boek 'gezond groeien'

Koop alleen seitan die authentiek gemaakt is en niet op basis van tarwegluten. Met seitan geraakt onze planeet minder vervuild, is er minder dierenleed en meer respect voor het leven op aarde en blijft de natuur in balans.

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's