Vegan ovenschotel recept met seitan, asperges en saffraan-hollandaise saus

Ingrediënten voor vegan ovenschotel recept met seitan, asperges en saffraan-hollandaise saus

 • 2 Veggie Protein Steaks – Natur
 • 200g Aspergetoppen
 • 100g Rode palmolie (Amanprana)
 • 3 eetlepels biologische amandelpasta
 • 1 Scheut vegan witte wijn
 • Een snufje zwarte peper
 • Een snufje Fleur de sel (Amanprana)
 • Een mespuntje Saffraan
 • Een bosje Gehakte krulpeterselie

Bereiding van vegan ovenschotel recept met seitan, asperges en saffraan-hollandaise saus

 1. De aspergetoppen in kokend zout water blancheren en daarna direct in koud water leggen.
 2. De rode palmolie in een kleine pan op zeer lage temperatuur vloeibaar laten worden en tussendoor in ca. 200ml warm aspergewater een scheut witte wijn en 3 eetlepels amandelpasta oplossen en aan de olie toevoegen.
 3. Daarbij de temperatuur verhogen en steeds blijven roeren.
 4. Als de saus te dik is iets meer water toevoegen en als de saus te dun is iets meer amandelpasta toevoegen. De saus moet niet te dun zijn om goed te kunnen gratineren.
 5. De saus met fleur de sel, peper en saffraan aromatiseren en opzij zetten.

Verwarm de oven voor op 180°C.

 1. De verpakking van de seitan openen.
 2. De seitan steaks een beetje uitknijpen en in een ovenschaal leggen.
 3. Vervolgens wat van de Hollandaise saus hier op aanbrengen en dan de aspergetoppen eroverheen leggen.
 4. Daaroverheen nog een keer een beetje hollandaise saus doen en alles in de voorverwarmde oven zetten en bakken totdat de saus aan de bovenkant goudbruin gegratineerd is.
 5. Gehakte peterselie eroverheen strooien en de vegan ovenschotel direct opdienen.

Tip van Stefano:

Vegan ovenschotel recept, snel en gemakkelijk. Bijvoorbeeld deze seitan ovenschotel met saffraan-hollandaise saus

Het bereiden van ovenschotels is uiteraard ideaal om in een handomdraai een goede maaltijd op tafel te zetten. Wanneer de schotel in de oven staat kun je ondertussen de tafel dekken! Veel ovenschotels zijn gemakkelijk en snel te maken en je kunt een ovenschotel zo gezond maken als je zelf wilt. Deze ovenschotel met seitan steak, asperges en saffraan-hollandaise saus is te maken in 35 minuten. Wanneer je ook de volgende dag nog van de ovenschotel wilt eten kun je natuurlijk altijd wat extra maken. De volgende dag kun je de ovenschotel weer even in de oven zetten en opnieuw genieten van je kookkunsten!

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Mirjam van Maanen

Kok

“Ik ben net terug gekomen van de week koken voor de groep beginnende yogaleraren. Ik had nog nooit met verse seitan gekookt en bij de ontvangst van dit product voelde ik me er nog erg onwennig over. Totdat ik de simpele beschrijving op de bepakking las en na uitvoering van 2x 5min bakken aan weerskanten kwam er een prachtig product uit de pan waar ik menig cursist mee blij kon maken. We waren verrast over de volle bite en smaak sensatie. Er was na een week koken voor cursisten nog wat over en zo nam ik een deel mee naar huis. Mijn partner heeft er heerlijke rijstwafel burgers met curry, ui, sla, paprika en kiemen van gemaakt. Veel beter dan menig vegetarische burger in de winkel. Het is een heerlijke traktatie!”