Frisse vegan paté recept van seitan met bieslook en liquid smoke

Ingrediënten voor frisse vegan paté recept van seitan met bieslook en liquid smoke

 • Teriyaki Protein Tops
 • 1 klein blikje Kidneybonen
 • 1/2 Grote ui
 • 1el Liquid smoke
 • 1el Poeder voor aardappelpuree
 • 1 bosje Verse bieslook
 • 1el Walnootolie (Amanprana Perigord extra vierge)
 • 1tl Kruiden (Amanprana ORAC Botanico-mix)
 • Een snufje Zwarte peper
 • Een snufje Fleur de sel (Amanprana)
 • 1tl Paprikapoeder

Bereiding van frisse vegan paté recept van seitan met bieslook en liquid smoke

 1. De kidneybonen afgieten en kort afspoelen.
 2. De bonen vervolgens met de seitan in een blender doen.
 3. De uien pellen en in blokjes snijden en deze met een eetlepel walnootolie in een pan met antiaanbaklaag zachtjes stoven. Zorg er voor dat de ui niet bruin wordt.
 4. Vervolgens de uien bij de andere ingrediënten in de blender doen.
 5. Het mengsel met de kidneybonen, de seitan en de ui voorzichtig en langzaam pureren totdat een relatief dichte maar ook vloeibare pap ontstaat. Als de consistentie te vast is een beetje olie toevoegen en tussendoor met een uitgeschakelde blender de pap met een spatel vermengen zodat een gelijkmatige massa ontstaat.
 6. Daarna de blender op hoge snelheid zetten en 1 theelepel van de kruiden, een beetje zwarte peper, een snufje zout, 1 theelepel paprikapoeder en de Liquid Smoke toevoegen.
 7. Alles mixen, daarna de blender uitzetten en proeven. Als het wenselijk is nog meer specerijen toevoegen.
 8. De mix in een kom overscheppen en de bieslook met een scherp mes in gelijkmatige stukjes snijden en ze toevoegen.
 9. Vervolgens met een garde het poeder voor de aardappelpuree met de mix vermengen tot deze een consistentie van smeerworst heeft.
 10. De smeerworst met bieslook een nacht lang laten rusten en dan bijvoorbeeld met schijfjes komkommer of met peper op brood eten.

Tip van Stefano:

Frisse vegan paté met bieslook, smaakvol en gezond door toevoeging van bieslook

Bieslook is een gemakkelijke plant om in je eigen moestuin te zetten, hij groeit goed, is wintervast en is heerlijk in verschillende gerechten. De bieslook is een familielid van de look maar heeft een veel frissere smaak. Door gebruik van bieslook in je gerechten kun je ook het zout eens wat vaker laten staan, deze heeft zelf namelijk erg veel smaak.

Bieslook is gezond voor je

Bieslook eten is goed voor je, het heef namelijk een vocht afdrijvende werking en bevat, net als de rest van zijn familie, veel antioxidanten. Deze komen voor in bieslook in de vorm van thio-sulfiniten. Daarnaast stimuleert bieslook ook je spijsvertering en eetlust. Hoewel je bieslook waarschijnlijk niet in grote hoeveelheden zal eten is het toch een heerlijke plant om te verwerken in je gerechten, bijvoorbeeld in deze vegan paté, in kruidenboter, in soepen of door een heerlijke salade.

Jouw waardering

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Eet het beter

Annemieke

Blogger van de Familie Eet het beter

“De Familie Eet het beter heeft de verschillende smaken uitgebreid getest. Warm, koud, gebakken en zelfs op de barbecue. De structuur en het mondgevoel zijn prima, vergelijkbaar met vlees. Als echte vleeseters is dat het eerste waarop we hebben gelet. Ook de looks van de Seitan is goed. De smaak verschilt per soort –gelukkig maar! Mijn favoriet: de Gula Java Chili Tops en dan gebakken, afgekoeld en door de salade”