Frisse vegan paté van seitan met bieslook en liquid smoke

Ingrediënten

 • Teriyaki Protein Tops
 • 1 klein blikje Kidneybonen
 • 1/2 Grote ui
 • 1el Liquid smoke
 • 1el Poeder voor aardappelpuree
 • 1 bosje Verse bieslook
 • 1el Walnootolie (Amanprana Perigord extra vierge)
 • 1tl Kruiden (Amanprana ORAC Botanico-mix)
 • Een snufje Zwarte peper
 • Een snufje Fleur de sel (Amanprana)
 • 1tl Paprikapoeder

Bereiding van frisse vegan paté van seitan met bieslook en liquid smoke

 1. De kidneybonen afgieten en kort afspoelen.
 2. De bonen vervolgens met de seitan in een blender doen.
 3. De uien pellen en in blokjes snijden en deze met een eetlepel walnootolie in een pan met antiaanbaklaag zachtjes stoven. Zorg er voor dat de ui niet bruin wordt.
 4. Vervolgens de uien bij de andere ingrediënten in de blender doen.
 5. Het mengsel met de kidneybonen, de seitan en de ui voorzichtig en langzaam pureren totdat een relatief dichte maar ook vloeibare pap ontstaat. Als de consistentie te vast is een beetje olie toevoegen en tussendoor met een uitgeschakelde blender de pap met een spatel vermengen zodat een gelijkmatige massa ontstaat.
 6. Daarna de blender op hoge snelheid zetten en 1 theelepel van de kruiden, een beetje zwarte peper, een snufje zout, 1 theelepel paprikapoeder en de Liquid Smoke toevoegen.
 7. Alles mixen, daarna de blender uitzetten en proeven. Als het wenselijk is nog meer specerijen toevoegen.
 8. De mix in een kom overscheppen en de bieslook met een scherp mes in gelijkmatige stukjes snijden en ze toevoegen.
 9. Vervolgens met een garde het poeder voor de aardappelpuree met de mix vermengen tot deze een consistentie van smeerworst heeft.
 10. De smeerworst met bieslook een nacht lang laten rusten en dan bijvoorbeeld met schijfjes komkommer of met peper op brood eten.

Tip van Stefano:

Frisse vegan paté met bieslook, smaakvol en gezond door toevoeging van bieslook

Bieslook is een gemakkelijke plant om in je eigen moestuin te zetten, hij groeit goed, is wintervast en is heerlijk in verschillende gerechten. De bieslook is een familielid van de look maar heeft een veel frissere smaak. Door gebruik van bieslook in je gerechten kun je ook het zout eens wat vaker laten staan, deze heeft zelf namelijk erg veel smaak.

Bieslook is gezond voor je

Bieslook eten is goed voor je, het heef namelijk een vocht afdrijvende werking en bevat, net als de rest van zijn familie, veel antioxidanten. Deze komen voor in bieslook in de vorm van thio-sulfiniten. Daarnaast stimuleert bieslook ook je spijsvertering en eetlust. Hoewel je bieslook waarschijnlijk niet in grote hoeveelheden zal eten is het toch een heerlijke plant om te verwerken in je gerechten, bijvoorbeeld in deze vegan paté, in kruidenboter, in soepen of door een heerlijke salade.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Attile Hildmann

Attila Hildmann

Vegan chef en fitnessmodel

Wanneer het gaat over de verschillende soorten vleesvervangers, zegt Attila wanneer hij de klaargemaakte seitan proeft: “Wow….echt goed” Ook over de consistentie van Seitan is Attila Hildmann te spreken:”De seitan is extreem knapperig geworden en heeft een vleesachtige consistentie. Uitstekend!”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's