Vegetarisch gehaktbrood: recepten met seitan gehakt

Ingrediënten

 • 1 à 2 rode uien
 • 8 teentjes knoflook
 • 1 paprika, geel of rood
 • 1 eetlepel kokosolie extra vierge (Amanprana)
 • 1 Veggie Gehakt
 • 50 g kokosvezels (Amanprana)
 • 200 g gemalen kaas, cheddar of een andere sterk smakende kaas
 • 200 g champignons
 • 3 eieren
 • 1 eetlepel Adapto Botanico-mix (Amanprana)
 • 200 g tomatensaus
 • Snufje fleur de sel (Amanprana)
 • Zwarte peper

Bereiding van vegetarisch gehaktbrood: recepten met seitan gehakt

 1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
 2. Hak de uien, de knoflook en de paprika fijn.
 3. Verhit in een koekenpan een beetje kokosolie en stoof de groenten hierin aan.
 4. Haal de pan van het vuur en meng de kokosvezels, het seitangehakt, de kaas, champignons, eieren en kruiden onder de warme groenten.
 5. Neem een bakblik (bv. voor een lange cake) en stort het mengsel hierin.
 6. Druk alles goed aan en giet er vervolgens de tomatensaus over.
 7. Bak het gehaktbrood in een voorverwarmde oven op 175 °C gedurende ongeveer anderhalf uur.
 8. Wanneer het gehaktbrood gaar is (dit merk je wanneer je er met een vork in prikt en er niets op de vork achterblijft wanneer je ze uit het brood haalt), haal je het uit de oven.
 9. Leg een bord omgekeerd op het bakblik en stort het gehaktbrood uit op het bord.
 10. Snijd eventueel in plakjes en serveer.

Tip van Chantal:

Lekkerste gehaktbrood met Bertyn Seitan Veggie Gehakt

Dit recept is een heerlijk alternatief voor een traditioneel recept voor gehaktbrood. Ideaal om te maken in het weekend, bij speciale gelegenheden of juist bij de traditionele gezinsmaaltijd. Dit vegetarische gehaktbrood zal altijd smaken! Het recept is gemaakt met het vegetarische gehakt van Bertyn Seitan. Er bestaan zo veel verschillende variaties van een gehaktbrood maar wij vinden deze tóch het lekkerste vegetarische gehaktbrood!

Vegetarische chef Chantal Voets met bord eten in hand

Chantal Voets

De gezonde recepten van Chantal Voets zijn bio, vegetarisch en werelds!Met een doordeweekse bio wereldkeuken kan je nog steeds Bourgondisch eten! Haar gezonde recepten reflecteren een pure keuken met veel groenten en fruit, zonder vlees en vis, met een knipoog naar ecologie (geen plastic!) en fair-trade. De recepten die ze heeft verzameld zijn echt door de jaren heen ontstaan.Of je een vegetariër bent of slechts af en toe eens vegetarisch eet: de recepten van Chantal Voets inspireren.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Magdalena en Rudy

Magdalena Troch en Rudy Van Damme

'pure food for children foundation' en auteurs van het boek 'gezond groeien'

Koop alleen seitan die authentiek gemaakt is en niet op basis van tarwegluten. Met seitan geraakt onze planeet minder vervuild, is er minder dierenleed en meer respect voor het leven op aarde en blijft de natuur in balans.

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's