Ingeschreven op Dagen Zonder Vlees? En alles over seitan.

Doe jij mee met de Dagen Zonder Vlees? Goed voor jou, goed voor de dieren en goed voor ons milieu. Dat kunnen wij bij Bertyn Authentic Seitan natuurlijk alleen maar toejuichen! Lees er hier meer over en ontdek waarom jij eigenlijk gewoon mee MOET doen!

Is het voor jou echt aftellen tot Pasen of gaat het je gemakkelijk af? Voor veel mensen, voor wie deze 40 Dagen Zonder Vlees een ontdekkingstocht is, kan het misschien af en toe wat lastig zijn. Er zijn vele soorten vlees-en visvervangers op de markt, door de bomen het bos zien is niet altijd gemakkelijk, maar…wel een goede keuze!

Dagen Zonder Vlees: minder vlees eten en kiezen voor een vleesvervanger Kies altijd voor een vleesvervanger met goede voedingswaarde

Na deze Dagen Zonder Vlees zijn jullie als deelnemer vast al wat bewuster van de alternatieven voor vlees en vis. Seitan bijvoorbeeld. Deze leent zich prima om te verwerken in de gerechten voor de dagelijkse kost. Zorg er in ieder geval voor dat wanneer je kiest voor een vleesvervanger je goed op de voedingswaarde van de producten let. Let op koolhydraten, suikers, smaakversterkers, zout…

Wil je seitan eens proberen? Bertyn heeft een ruim assortiment aan seitan producten. De Veggie Protein Steak is perfect als ‘instapmodel’: bakken als een steak en vergezeld met een heerlijke saus. Groenten erbij en klaar!

Dagen Zonder Vlees: minder vlees eten goed voor dieren

Dat de 40 Dagen Zonder Vlees in het leven zijn geroepen is iets waar Bertyn alleen maar achter kan staan. Een Belg eet in zijn leven zo’n 1800 dieren. De dieren worden vaak onder erbarmelijke omstandigheden gekweekt en dierenleed is helaas nog steeds aan de orde van de dag. Iedere dag dat er geen vlees wordt gegeten kan hier al verschil in maken. Iedere dag zonder vlees doen de dieren meer goed dan kwaad.

Dagen Zonder Vlees: minder vlees eten goed voor het milieu

Naast de voordelen voor de dieren bij minder consumptie van vlees of vis, is het ook het klimaat waar we invloed op hebben. De vleesconsumptie en visserij zijn een groot onderdeel van de klimaatverandering. Duurzamer leven, en dus ook eten, wordt steeds belangrijker. Wanneer we één dag vegetarisch eten wordt de ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleind. Iedere dag kun je het verschil maken.

Niet overtuigd? Verleg je culinaire horizon met veertig Dagen Zonder Vlees Nog niet overtuigd?

Naast alle voorgaande redenen is het ook gewoon leuk aan de 40 Dagen Zonder Vlees mee te doen. Vooral om je culinaire horizon te verkennen. Probeer de vegetarische keuken eens uit en laat je verrassen door de vele mogelijkheden! Ontdek nieuwe gerechten en zie het verkleinen van je ecologische voetstap en het terugdringen van dierenleed als extra pluspunten!

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's

Inspiratie om te koken met seitan van bertyn

Biologische seitan van Bertyn is gemakkelijk te verwerken in vegetarische gerechten. In klassieke gerechten kan je seitan gebruiken als vleesvervanger. Een vleesvervanger zonder cholesterol, met meer eiwitten dan vlees of vis en met weinig vet. Ideaal op je veggiedag. Op deze Bertyn- website vind je een heleboel recepten voor seitan.

bekijk onze recepten

Seitan recept suggesties

Cannelloni met gehakt van seitan en vegan kaassaus

Italiaans cannelloni recept met gehakt van seitan, cantharel en vegan kaassaus

Recept geschikt voor: 4 personen | Moeilijkheid: Gemiddeld | Voorbereidingstijd: 40 minuten | Bereidingstijd: 20 minuten | Wachttijd: 140 minuten | Totale bereiding: 200 minuten |Type: Hoofdgerecht, Pasta

Bekijk recept
Mexicaanse stoofschotel (ontzettend gemakkelijk)

Mexicaanse stoofschotel (ontzettend gemakkelijk)

Recept geschikt voor: 4 personen | Moeilijkheid: Gemiddeld | Voorbereidingstijd: 5 minuten | Wachttijd: 15 minuten | Totale bereiding: 20 minuten |

Bekijk recept
makkelijk vegan recept voor vol-au-vent

Makkelijk vegan recept voor vol-au-vent

Recept geschikt voor: 2 personen | Moeilijkheid: Makkelijk | Voorbereidingstijd: 10 minuten | Bereidingstijd: 5 minuten | Totale bereiding: 15 minuten |Type: Hoofdgerecht, Stoverij, Vleesvervanger

Bekijk recept

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Claudia Hirschberger

Blogger

“Ik kies vaak seitan, als ik reepjes maak die op vleesrepen lijken. De gerechten ´Saitan Stroganoff´ en ´Züri Seitan-Geschnätzi´ bijvoorbeeld profiteren niet alleen van de goede beet, maar ook van de lichtzoete eigen smaak van de seitan“

“De saus op de seitan is een andere smaak dan die het product zelf heeft en waarin het meestal kant-en-klaar gemarineerd aangeboden wordt. Ik vind dat deze smaak een harmonische combinatie vormt met andere ingrediënten. Ik spoel de seitan goed af voordat ik hem gebruik zodat het aroma niet dominant is en ik ben zuinig met zout bij de verdere verwerking”