Week Zonder Vlees 2020

Van 9 tot en met 15 maart vindt de derde editie van de Week Zonder Vlees plaats. Bij Bertyn worden wij hier natuurlijk erg enthousiast van. Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Met ons Zonder Vlees weekmenu laten we je zien dat vegetarisch niet saai of moeilijk is.

Samen  met onze grote zus Amanprana hebben wij een weekmenu, bestaande uit ontbijt, lunch en avondeten, samengesteld. Schrijf je nu in en ontvang begin maart gratis het digitale weekmenu, inclusief boodschappenlijst.

De Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër. De landelijke campagne wordt breed gedragen door diverse partners uit de voedselindustrie. Samen vinden wij dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarom willen we een flexitarisch eetpatroon promoten, waarbij vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten. Proberen en proeven is geloven, want vegetarisch eten is niet saai, smakeloos of ingewikkeld. Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens, dier en milieu. Samen maken we met elke week een dagje zonder vlees het verschil voor de toekomst van onze planeet. De Nationale Week Zonder Vlees is een terugkerend initiatief en vindt jaarlijks in maart plaats. Door onze krachten optimaal te blijven bundelen, denken wij het meest invloedrijke initiatief voor minder vlees te kunnen worden van Nederland. In 2030 eet Nederland méér plantaardig en minder dierlijk. Een dagje zonder vlees wordt de nieuwe standaard!

#weekzondervlees

#kookinspiratiezondervlees

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's

Inspiratie om te koken met seitan van bertyn

Biologische seitan van Bertyn is gemakkelijk te verwerken in vegetarische gerechten. In klassieke gerechten kan je seitan gebruiken als vleesvervanger. Een vleesvervanger zonder cholesterol, met meer eiwitten dan vlees of vis en met weinig vet. Ideaal op je veggiedag. Op deze Bertyn- website vind je een heleboel recepten voor seitan.

bekijk onze recepten

Seitan recept suggesties

Heerlijke marine voor seitan. Gemaakt van zoetzure mosterd

Zoetzure mosterd marinade recept voor seitan, met kokosbloesemsuiker en balsamico

Recept geschikt voor: 550 gram | Moeilijkheid: Gemiddeld | Voorbereidingstijd: 10 minuten | Bereidingstijd: 10 minuten | Wachttijd: 60 minuten | Totale bereiding: 80 minuten |Type: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Marinade

Bekijk recept
Seitan met gewokte groenten

Gewokte groenten met seitan, mie en kurkuma

Recept geschikt voor: 2 personen | Moeilijkheid: Gemiddeld | Voorbereidingstijd: 15 minuten | Bereidingstijd: 30 minuten | Totale bereiding: 45 minuten |Type: Hoofdgerecht, Vleesvervanger

Bekijk recept
Cordon bleu van seitan en pastinaak

Cordon bleu van seitan en pastinaak

Recept geschikt voor: 4 porties | Moeilijkheid: Gemiddeld | Bereidingstijd: 30 minuten | Totale bereiding: 30 minuten |Type: Hoofdgerecht, Vleesvervanger

Bekijk recept

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Claudia Hirschberger

Blogger

“Ik kies vaak seitan, als ik reepjes maak die op vleesrepen lijken. De gerechten ´Saitan Stroganoff´ en ´Züri Seitan-Geschnätzi´ bijvoorbeeld profiteren niet alleen van de goede beet, maar ook van de lichtzoete eigen smaak van de seitan“

“De saus op de seitan is een andere smaak dan die het product zelf heeft en waarin het meestal kant-en-klaar gemarineerd aangeboden wordt. Ik vind dat deze smaak een harmonische combinatie vormt met andere ingrediënten. Ik spoel de seitan goed af voordat ik hem gebruik zodat het aroma niet dominant is en ik ben zuinig met zout bij de verdere verwerking”