Romige aardappelsoep recept met stukjes seitan en amandelmelk

Ingrediënten voor romige aardappelsoep recept met stukjes seitan en amandelmelk

Bereiding van romige aardappelsoep recept met stukjes seitan en amandelmelk

  1. Schil de aardappelen, de knoflook en de ui en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Laat alles vervolgens samen met de seitan lichtjes aanbakken in de rode palmolie en blus met de groentebouillon en de amandelmelk.
  3. Laat het geheel daarna sudderen, totdat de aardappelen zacht zijn geworden en breng het eindresultaat op smaak met zout, peper, kruidenmix en gistvlokken.
  4. Hak ten slotte de peterselie fijn, roer de stukjes door de inhoud van de pan en dien alles vervolgens meteen op.

Tip van Stefano:

Gebruik amandelmelk in deze romige aardappelsoep met seitan

Romige aardappelsoep voor vegans. Wanneer je vegan wilt eten zal je af en toe eens naar alternatieven uit gaan kijken voor recepten en ingrediënten welke voor de echte omnivoor de normaalste zaak van de wereld zijn. Zoals bijvoorbeeld in dit recept het geval is met het romiger maken van de soep. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook in de meer gangbare supermarkten al flink wat alternatieven voor handen wanneer we op zoek gaan naar dergelijke vervangers, Zo zijn gistblokken erg geschikt om een licht romig/kazige smaak te geven. Door amandelmelk te gebruiken bij deze soep krijg je ook een licht romige substantie zonder dat de soep erg zwaar wordt én daarnaast ook vegan blijft.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Jason Wrobel

Jason Wrobel

Raw food/vegan kok en auteur

“Vegan producten waar vleeseters van houden! Seitan is nr.1 Het is tarwevlees.” “Mijn Nr.1 vervanging is seitan. Seitan is een fantastische vervanger voor vlees in recepten als sandwiches, stoofschotels of wokgerechten. De mogelijkheden zijn eindeloos” jasonwrobel.com