Romige aardappelsoep recept met stukjes seitan en amandelmelk

Ingrediënten

Bereiding van romige aardappelsoep recept met stukjes seitan en amandelmelk

  1. Schil de aardappelen, de knoflook en de ui en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Laat alles vervolgens samen met de seitan lichtjes aanbakken in de rode palmolie en blus met de groentebouillon en de amandelmelk.
  3. Laat het geheel daarna sudderen, totdat de aardappelen zacht zijn geworden en breng het eindresultaat op smaak met zout, peper, kruidenmix en gistvlokken.
  4. Hak ten slotte de peterselie fijn, roer de stukjes door de inhoud van de pan en dien alles vervolgens meteen op.

Tip van Stefano:

Gebruik amandelmelk in deze romige aardappelsoep met seitan

Romige aardappelsoep voor vegans. Wanneer je vegan wilt eten zal je af en toe eens naar alternatieven uit gaan kijken voor recepten en ingrediënten welke voor de echte omnivoor de normaalste zaak van de wereld zijn. Zoals bijvoorbeeld in dit recept het geval is met het romiger maken van de soep. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook in de meer gangbare supermarkten al flink wat alternatieven voor handen wanneer we op zoek gaan naar dergelijke vervangers, Zo zijn gistblokken erg geschikt om een licht romig/kazige smaak te geven. Door amandelmelk te gebruiken bij deze soep krijg je ook een licht romige substantie zonder dat de soep erg zwaar wordt én daarnaast ook vegan blijft.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Benedikt Ernst

Essen und Trinken.de

“Bij plantaardige alternatieven voor vlees denken vele mensen meteen aan tofu, maar het is ook mogelijk uit gewoon tarwemeel een sappige ´steak´ te maken: met seitan” – essen-und-trinken.de

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's