Bouillon van groenten met blokjes seitan in marinade van truffel

Ingrediënten

Voor de bouillon:

 • 1 kilo gemengde groenten (bv. prei, wortel, kool, peterselie, courgette, ui, radijs, enz.)
 • 2 wortelen
 • 2 courgettes

Voor de blokjes seitan:

 • 225gr Veggie Protein Bloc – Spelt
 • 1el Sojasaus
 • ½ chilipeper
 • 3el Kokosbloesemsuiker (Amanprana Gula Java Brut)
 • 1tl fleur de sel (Amanprana)
 • 1tl truffelolie
 • 1el Kruidenmix (ORAC Mix met chili van Amanprana)

Bereiding van bouillon van groenten met blokjes seitan in marinade van truffel

Het bereiden van de bouillon:

 1. Snijd alle groenten eerst in blokjes, hou ongeveer ¼ van de blokjes apart.
 2. Laat de andere groenten in een warme pan 5 minuten lang aanstoven.
 3. Voeg vervolgens zoveel water toe als nodig is om de groenten volledig ondergedompeld te krijgen en kook het geheel op.
 4. Laat alles daarna op een laag vuur 60 minuten inkoken en neem de pan vervolgens van het vuur.
 5. Laat het eindresultaat daarop rusten, tot de groentebouillon is afgekoeld.
 6. Haal alles daarna door de zeef en voeg de achtergehouden groenten op blokjes hier aan toe.

Het bereiden van de blokjes seitan:

 1. Maak met de ingrediënten voor de blokjes seitan een de heerlijke truffelmarinade klaar.
 2. Snijd de seitan in gelijkmatige blokjes en voeg de marinade hier bij toe.
 3. Laat de seitan een nacht trekken alvorens de maaltijd te maken.

Het maken van de bouillon met blokjes seitan:

 1. Warm de volgende dag de bouillon op en doe deze in een glas of schotel.
 2. Bak de blokjes seitan in vijf minuten tot ze goed opgewarmd zijn en doe deze in een aparte schotel samen met de bouillon.
 3. Voeg de twee pas samen net voordat je begint te eten.

Tip van Stefano:

Bouillon met seitan, de ideale combinatie: koolhydraatarm en eiwitrijk

Seitan is een ideale combinatie wanneer je deze in een bouillon toepast. Met een combinatie van die twee kom je namelijk tot een heerlijke, koolhydraatarme en eiwitrijke maaltijd. Zeker wanneer je je bouillon zelf maakt kun je er van uit gaan dat je bouillon niets dan goeds bevat! Gebruik voor je bouillon een mix van groenten en zorg er voor dat deze hun smaak optimaal kunnen afgeven. Ui of prei bijvoorbeeld hebben een hoop smaak, probeer deze dan ook zeker te verwerken voor het maken van je bouillon. Nog restjes groenten liggen van eerder in de week? Verwerk deze heel handig in je bouillon. Ideaal en op die manier hoef je niets meer weg te gooien.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Claudia Hirschberger

Blogger

“Ik kies vaak seitan, als ik reepjes maak die op vleesrepen lijken. De gerechten ´Saitan Stroganoff´ en ´Züri Seitan-Geschnätzi´ bijvoorbeeld profiteren niet alleen van de goede beet, maar ook van de lichtzoete eigen smaak van de seitan“

“De saus op de seitan is een andere smaak dan die het product zelf heeft en waarin het meestal kant-en-klaar gemarineerd aangeboden wordt. Ik vind dat deze smaak een harmonische combinatie vormt met andere ingrediënten. Ik spoel de seitan goed af voordat ik hem gebruik zodat het aroma niet dominant is en ik ben zuinig met zout bij de verdere verwerking”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's