Groenteragout met seitan

Ingrediënten voor groenteragout met seitan

Voor de groenteragout:

Voor de bouillon:

 • 1 ui
 • 1 wortel
 • groen van 1 prei
 • 2 teentjes knoflook
 • 4 stukjes gedroogd
 • eekhoorntjesbrood
 • 1 dl witte wijn
 • 2 laurierblaadjes
 • peperkorrels
 • Fleur de Sel (Amanprana)

Bereiding van groenteragout met seitan

 1. Pel de ui. Snijd de ui, de wortel en de prei in grote stukken. Pel en plet de knoflook.
 2. Giet 1 l water in een kookpot en voeg alle ingrediënten voor de bouillon toe. Laat de bouillon minstens 15 minuten koken. Zeef de bouillon.
 3. Pel de sjalotjes en snijd de grote in 6 en de kleinere in 4 stukken. Snijd de wortelen in de lengte door en snijd ze vervolgens in schuine stukken. Snijd de champignons in 4 stukken. Snijd de seitan in dobbelstenen en het brood in stukjes. Ontpit de pruimen en snijd ze in 4 stukken.
 4. Verwarm wat olijfolie en stoof de sjalot glazig op een zacht vuur.
 5. Voeg de wortelen en de tijm toe en zet het deksel op de pan. Laat de wortel stoven tot hij beetgaar is.
 6. Voeg de champignons toe en laat ze 5 minuten meestoven met het deksel op de pan.
 7. Voeg nu de seitan, de pruimen, het brood, de sojasaus en de mosterd toe en overgiet dit alles met de groentebouillon. Kruid met Orac Botanico mix, mild en laat alles nog 5 minuten rustig doorstoven.
 8. Voeg eventueel nog wat groentebouillon toe.
 9. Hak de peterselie fijn.
 10. Bestrooi de ragout met de peterselie.

Tip van Miki Duerinck:

Dit groenteragout recept komt uit het kookboek “Veggie voor starters” van Miki Duerinck & Kristin Leybaert (vegetarische kookstudio) en is een smakelijk en gezond antwoord op de klassieke ragout of vol-au-vent gerechten die vooral tijdens de wintermaanden enorm populair zijn.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Pasquale Tarantino

Fitnessratgeber Pasquale Tarantino

“Bij het maken van seitan is de smaak afhankelijk van de gebruikte specerijen, omdat seitan geen noemenswaardige eigen smaak heeft. Door de beetvaste structuur kan seitan gebruikt worden om te koken en te bakken, op de barbecue of ook gewoon op een pizza. Je kan seitan in de koeling van reform- en natuurvoedingswinkels vinden.” Fitnessworld24.net