Groenteragout met seitan

Ingrediënten

Voor de groenteragout:

Voor de bouillon:

 • 1 ui
 • 1 wortel
 • groen van 1 prei
 • 2 teentjes knoflook
 • 4 stukjes gedroogd
 • eekhoorntjesbrood
 • 1 dl witte wijn
 • 2 laurierblaadjes
 • peperkorrels
 • Fleur de Sel (Amanprana)

Bereiding van groenteragout met seitan

 1. Pel de ui. Snijd de ui, de wortel en de prei in grote stukken. Pel en plet de knoflook.
 2. Giet 1 l water in een kookpot en voeg alle ingrediënten voor de bouillon toe. Laat de bouillon minstens 15 minuten koken. Zeef de bouillon.
 3. Pel de sjalotjes en snijd de grote in 6 en de kleinere in 4 stukken. Snijd de wortelen in de lengte door en snijd ze vervolgens in schuine stukken. Snijd de champignons in 4 stukken. Snijd de seitan in dobbelstenen en het brood in stukjes. Ontpit de pruimen en snijd ze in 4 stukken.
 4. Verwarm wat olijfolie en stoof de sjalot glazig op een zacht vuur.
 5. Voeg de wortelen en de tijm toe en zet het deksel op de pan. Laat de wortel stoven tot hij beetgaar is.
 6. Voeg de champignons toe en laat ze 5 minuten meestoven met het deksel op de pan.
 7. Voeg nu de seitan, de pruimen, het brood, de sojasaus en de mosterd toe en overgiet dit alles met de groentebouillon. Kruid met Orac Botanico mix, mild en laat alles nog 5 minuten rustig doorstoven.
 8. Voeg eventueel nog wat groentebouillon toe.
 9. Hak de peterselie fijn.
 10. Bestrooi de ragout met de peterselie.

Tip van Miki Duerinck:

Dit groenteragout recept komt uit het kookboek “Veggie voor starters” van Miki Duerinck & Kristin Leybaert (vegetarische kookstudio) en is een smakelijk en gezond antwoord op de klassieke ragout of vol-au-vent gerechten die vooral tijdens de wintermaanden enorm populair zijn.

Miki Duerinck en Kristin Leybaert

Miki Duerinck en Kristin Leybaert

Miki Duerinck en Kristin Leybaert hebben samen een restaurant in Gent gehad. Hier deden ze al flinke ervaring op in de vegetarische keuken. Hierna hebben zij samen de Vegetarische Kookstudio opgezet, zij organiseren workshops, traiteursdiensten en feestelijke etentjes aan.Samen hebben zij ook enkele boeken geschreven waaronder 'Donderdag Veggiedag', 'Veggie voor starters' en 'Veggie burgers, balletjes en broodbeleg'.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Sebastian Copien

Sebastian Copien

Chef en auteur van kookboeken

“Bij seitan is het altijd belangrijk voor mij dat het niet gemaakt is van goedkoop meel maar van goed bereid en gespoeld organisch meel. Ik heb al vele verschillende soorten seitan gekocht en geprobeerd maar was nooit tevreden over de consistentie, textuur en smaak. Maar jullie seitan van spelt heeft me onmiddelijk overtuigd en maakt me echt enthousiast!!” – sebastian-copien.de

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's