Pikante pasta met kikkererwten, seitan, rucola en een teriyaki- roomsaus

Ingrediënten

 • 500g pasta (Speltpasta Penne)
 • 1 blik kikkererwten
 • 250g rucola
 • 1 rode chili (pikant)
 • 2 Teriyaki Protein Tops
 • 200 g gepelde cashewnoten
 • 100 à 250 ml water
 • Fleur de sel (Amanprana)
 • Peper

Bereiding van pikante pasta met kikkererwten, seitan, rucola en een teriyaki- roomsaus

 1. Giet het blik kikkererwten uit en spoel de erwten af.
 2. Was de rucola en hak de chili fijn.
 3. Wanneer je niet van pikant houdt verwijder je beter eerst de zaadjes van de chili.
 4. Laat een beetje olijfolie warm worden in een pan en rooster hier kort de fijngehakte chili in.
 5. Voeg vervolgens de kikkererwten toe en roer alles kort door elkaar.
 6. Voeg vervolgens de seitan aan de pan toe en roer opnieuw alles goed om.
 7. Zet het vuur nu wat lager en voeg de gewassen rucola toe.
 8. Laat deze kort meestoven, terwijl je de gepelde cashewnoten met een beetje water in de mixer tot room verwerkt en aan de saus toevoegt.
 9. Breng de saus zelf daarna met fleur de sel en peper op smaak en laat het geheel enige tijd trekken.
 10. Kook de pasta vervolgens al dente in rijkelijk gezouten water en voeg deze bij de saus.
 11. Zet alles daarna opnieuw op het vuur en roer het geheel goed door.
 12. Serveer het eindresultaat ten slotte bestrooid met wat geroosterde en ruw gehakte cashewnoten.

Tip van Stefano:

Pasta met kikkererwten, seitan en cashewnoten. Een combinatie om van te smullen

Pasta met kikkererwten lijkt nu misschien voor de meesten een vreemde combinatie, maar zo gek is deze niet.

Pasta e ceci is een beproefd Italiaans recept en wordt gezien als echt comfort food. Met deels gepureerde kikkererwten en een bouillon. In dit recept zitten de elementen kikkererwten en pasta, maar toch een tikje anders. Wij werken hier met een Penne en een in teriyaki gemarineerde seitan. Vegetarisch en vol eiwitten.

Wist je dat de smaak van de teriyaki perfect past bij de combinatie seitan, kikkererwten en pasta? Drie elementen welke smaken perfect opnemen. De room van de cashewnoten zorgt voor een heerlijk romig element in het gerecht.

Maak deze zo pittig als je zelf wilt, door de chili in zijn geheel te gebruiken of juist de zaadjes en de zaadlijsten te verwijderen kun je hier al een sterk onderscheidt in maken. Koop de ingrediënten, kook volgens het recept en je zult zien dat je een echte blijver te pakken hebt!

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Tine Tomme schrijfster van Puur en vegetarisch

Tine Tomme

Schrijfster van 'Puur en vegetarisch'

”We gebruiken in Avalon vaak de seitan van Bertyn. En zijn er tot op heden elke keer tevreden van”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's