Manitoba Seitan Burger

Ingrediënten

 • 4 volkoren broodjes
 • 1 rode ui
 • enkele blaadjes sla
 • ketchup
 • mosterd
 • 4 Veggie Protein Steaks – Natur
 • 2 tomaten
 • 4 plakjes kaas
 • 1 augurk of komkommer
 • kokosolie (Amanprana)

Bereiding van manitoba seitan burger

 1. Snijd de volkoren broodjes in twee.
 2. Pel de ui en snijd deze in ringetjes. Je kunt de ui rauw gebruiken of je kunt deze ook laten karameliseren in een beetje kokosolie op een zacht vuurtje.
 3. Neem de tomaten en snijd deze in dunne plakjes, net zoals de augurk of komkommer.
 4. Bak de seitan krokant in een beetje kokosolie.
 5. Neem de onderste helft van het volkoren broodje, leg hierop een blaadje sla, een plak seitan, twee schijfjes tomaat, augurk of komkommer.
 6. Leg hierop een plakje kaas en verwarm dit broodje even in de oven tot de kaas gesmolten is.
 7. Neem de bovenste helft van het broodje, besmeer deze met een beetje mosterd en ketchup. Leg dit bovenop de gesmolten kaas en klaar is je seitan zen burger !

Tip van Chantal:

Je kan natuurlijk deze burger ook met jouw favoriete toppings maken zoals guacamole, humus, tomatensalsa, ….

Vegetarische chef Chantal Voets met bord eten in hand

Chantal Voets

De gezonde recepten van Chantal Voets zijn bio, vegetarisch en werelds!Met een doordeweekse bio wereldkeuken kan je nog steeds Bourgondisch eten! Haar gezonde recepten reflecteren een pure keuken met veel groenten en fruit, zonder vlees en vis, met een knipoog naar ecologie (geen plastic!) en fair-trade. De recepten die ze heeft verzameld zijn echt door de jaren heen ontstaan.Of je een vegetariër bent of slechts af en toe eens vegetarisch eet: de recepten van Chantal Voets inspireren.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Lisette Kreischer

Lisette Kreischer

Auteur en chef

“Even om te zeggen dat jullie echt zo’n schitterend product hebben gemaakt met de seitan! Hieronder een fotootje van reepjes die ik net gemaakt heb, yummm. Ik kook iedere week wel eens met jullie seitan en blijf onder de indruk van de kwaliteit! Just to say.” lisettekreischer.com

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's