Ovenschotel met seitan, kleine aubergine, aardappel en room

Ingrediënten

Bereiding van ovenschotel met seitan, kleine aubergine, aardappel en room

  1. Schil de aardappelen, kook deze gaar, laat ze afkoelen en snijdt deze op plakjes.
  2. De cashewnoten samen met het water, het paprikapoeder, een beetje zout en peper, de groentebouillon en de Gula Java Brut in de mixer op de hoogste stand pureren.
  3. Het geheel moet romig maar toch nog vloeibaar zijn. Vervolgens kruiden met de kruidenmix.
  4. De oven op 250°C voorverwarmen.
  5. De steaks uit de verpakking halen, laten uitdruipen, in een vuurvaste schaal leggen, met walnootolie bedruipen en bestrooien met de kruidenmix, chilipoeder en zout.
  6. De aubergines met een schaaf in schijfjes van 2 mm dik snijden en deze bovenop de seitan in laagjes leggen: een laagje aubergines, een laagje aardappel dan wat saus, enzovoort.
  7. Het geheel afwerken met een laag saus en deze ongeveer 30-35 minuten in de oven zetten.
  8. Daarna warm opdienen. Smakelijk eten!

Tip van Stefano:

De mini aubergine, net zo gezond als gewone aubergine en ideaal in ovenschotel

Mini aubergine kun je eten net als de grotere exemplaren, ze bevatten ook beiden dezelfde gezonde eigenschappen, je zal er alleen wat meer van nodig hebben. De mini aubergine zijn natuurlijk heel leuk om te serveren en je kunt hier veel creatiefs mee doen. Ter vervanging kun je voor twee grote aubergines rekenen op 6 mini aubergines.

Aubergines gezond? Een gezonde groenten vol vezels en antioxidanten

Wat is nu eigenlijk de aubergine? De aubergine is een paarsblauwe vrucht met een witte/lichtgroene binnenkant. Je eet ze als groenten en hoewel de aubergine niet een heel erg uitgesproken smaak heeft is deze erg lekker, lichtbitter van smaak en ideaal in combinatie met andere ingrediënten. De aubergine is een gezonde groente, vol vezels dus goed voor de spijsvertering. Daarnaast bevat de aubergine ook veel mineralen, magnesium, vitamine B9 en de antioxidant anthocyanine. Eet de aubergine echter nooit rauw, er zit namelijk een stof in, solanine, welke maag-en-darmklachten kan veroorzaken. In dit recept wordt gebruik gemaakt van Mini aubergines, de combinatie met de seitan, room en aardappel zorgt voor een ideale ovenschotel vol smaak.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

6outta7

Blogger over veganistisch voedsel

“Seitan is geweldig. Ik ben er dol op. Seitan (uitgesproken als ‘say-tan’) is één van de meest veelzijdige nepvleesproducten op de markt. Hoe seitan smaakt, hangt volledig af van hoe je het op smaak brengt: je zou het een smaakspons kunnen noemen.”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's