Quesadilla met gegrilde courgette en manitoba seitan

Ingrediënten

Bereiding van quesadilla met gegrilde courgette en manitoba seitan

Zo maak je een quesadilla van je tortilla …

  1. Snijd 1 kleine courgette in de lengte in dunne plakken.
  2. Bestrooi ze met een beetje Fleur de sel, bestrijk ze met olie en grill ze in een hete grillpan in een paar minuutjes gaar en goudbruin.
  3. Bestrijk de tortilla met een lepel tapenade of pesto naar keuze en leg er de gegrilde courgette op.
  4. Snijd dunne plakjes van de blok seitan, braad deze even aan in de pan in een beetje olijfolie, en leg ze boven op de courgette.
  5. Daarboven leg je dunne plakjes tomaat en bedek dit mengsel met een kaas naar keuze.
  6. Nog een snuifje Orac Botanico mix spicy en leg dan de andere tortilla er op.
  7. Vet de koekenpan in met een beetje olijfolie, die je vervolgens met een stukje keukenpapier verdeeld over de pan.
  8. Zet deze op het vuur en bak de quesadilla in een paar minuutjes lichtbruin.
  9. Keer hem met behulp van een bord of deksel om en bak ook de andere kant lichtbruin.
  10. Snijd de quesadilla in 8 stukken.

Heerlijk bij een salade of als aperitiefhapje.

Tip van Chantal:

Quesadilla wordt ook wel ‘gevulde tortilla’ genoemd. Quesadilla is een klassieker in de Mexicaanse keuken.

Houd je van Mexicaans eten en wil je de Mexicaanse keuken naar jouw thuis brengen? Dan heb je er goed aan gedaan om een recept voor quesadilla te zoeken. Quesadilla’s maak je namelijk altijd met tortilla’s en de tortilla is een van de meest representatieve elementen van de Mexicaanse keuken.

Deze quesadilla is ook heerlijk op de BBQ.

Vegetarische chef Chantal Voets met bord eten in hand

Chantal Voets

De gezonde recepten van Chantal Voets zijn bio, vegetarisch en werelds!Met een doordeweekse bio wereldkeuken kan je nog steeds Bourgondisch eten! Haar gezonde recepten reflecteren een pure keuken met veel groenten en fruit, zonder vlees en vis, met een knipoog naar ecologie (geen plastic!) en fair-trade. De recepten die ze heeft verzameld zijn echt door de jaren heen ontstaan.Of je een vegetariër bent of slechts af en toe eens vegetarisch eet: de recepten van Chantal Voets inspireren.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Attile Hildmann

Attila Hildmann

Vegan chef en fitnessmodel

Wanneer het gaat over de verschillende soorten vleesvervangers, zegt Attila wanneer hij de klaargemaakte seitan proeft: “Wow….echt goed” Ook over de consistentie van Seitan is Attila Hildmann te spreken:”De seitan is extreem knapperig geworden en heeft een vleesachtige consistentie. Uitstekend!”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's