Pakketjes van savooikool met seitan met saus van vanille & sinaasappel

Ingrediënten voor pakketjes van savooikool met seitan met saus van vanille & sinaasappel

 • 4 grote bladeren van een savooikool
 • 1/2 Veggie Protein Bloc – Spelt
 • 3 sinaasappelen, hier het sap van
 • 1 onbehandelde citroen, hier het sap en afgewreven schil van
 • 1 vanillestokje
 • 4el kokosbloesemsuiker (Amanprana Gula Java Brut)
 • 10g verse gember
 • Olijfolie (Amanprana Verde Salud)
 • 1tl Pittige kruidenmix (ORAC Botanico mix met chili van Amanprana)
 • Een snufje fleur de sel (Amanprana)

Bereiding van pakketjes van savooikool met seitan met saus van vanille & sinaasappel

 1. Breng een grote kookpan met gezouten water aan de kook, blancheer hier ca. 3 minuten lang de bladeren van de savooikool in en schrik ze af onder koud water.
 2. Verwarm de oven vervolgens op 180° voor.
 3. Snijd de seitan in grote gelijke stukken, kruid deze bij met de kruidenmix, fleur de sel en peper en wikkel de stukken in de geblancheerde bladeren van savooikool.
 4. Leg alles daarna in een vuurvaste ovenschaal, besprenkel het geheel rijkelijk met de olijfolie en voeg nog een beetje fleur de sel toe.
 5. Plaats de schaal vervolgens ca. 25 à 30 minuten lang in de oven.
 6. Los nu de suiker op in een pan met een heel klein beetje water, snijd de vanillestokje open en doe deze samen met de citroenschil in de pan.
 7. Laat alles kort karamelliseren, blus het geheel daarna met het sap van de sinaasappelen en de citroen en verwijder het vanillestokje.
 8. Schik de pakketjes van savooikool ten slotte op een bord, besprenkel ze met de saus en serveer het eindresultaat als voorgerecht. Smakelijk eten!

Tip van Stefano:

Vanille, een ongebruikelijk ingrediënt in een hartige maaltijd maar o zo lekker en gezond

Een vanillestokje zit boordevol verschillende vitaminen en zelfs vrijwel alle soorten mineralen, enkel geen seleen. Naast dat vanille een bron is van vitaminen en mineralen helpt het ook om mee meer vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

Het gebruiken van vanille in een recept, combinatie met sinaasappel heerlijk

Wanneer je merg van een vanillestokje gebruik heeft dit een erg warme, lichtzoete en erg typische smaak. Je kunt deze toevoegen in de meest gangbare gerechten zoals in pudding, toetjes, koekjes en sausjes maar je kunt vanille ook eens op een verrassend andere manier gebruiken. In onderstaand recept hebben we vanille gebruikt om deze een speciale twist te geven aan het recept, de saus van sinaasappel en vanille is heerlijk van smaak en past perfect hartig bij de pakketjes van savooikool met seitan.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Mirjam van Maanen

Kok

“Ik ben net terug gekomen van de week koken voor de groep beginnende yogaleraren. Ik had nog nooit met verse seitan gekookt en bij de ontvangst van dit product voelde ik me er nog erg onwennig over. Totdat ik de simpele beschrijving op de bepakking las en na uitvoering van 2x 5min bakken aan weerskanten kwam er een prachtig product uit de pan waar ik menig cursist mee blij kon maken. We waren verrast over de volle bite en smaak sensatie. Er was na een week koken voor cursisten nog wat over en zo nam ik een deel mee naar huis. Mijn partner heeft er heerlijke rijstwafel burgers met curry, ui, sla, paprika en kiemen van gemaakt. Veel beter dan menig vegetarische burger in de winkel. Het is een heerlijke traktatie!”