Pakketjes van savooikool met seitan met saus van vanille & sinaasappel

Ingrediënten

 • 4 grote bladeren van een savooikool
 • 1/2 Veggie Protein Bloc – Spelt
 • 3 sinaasappelen, hier het sap van
 • 1 onbehandelde citroen, hier het sap en afgewreven schil van
 • 1 vanillestokje
 • 4el kokosbloesemsuiker (Amanprana Gula Java Brut)
 • 10g verse gember
 • Olijfolie (Amanprana Verde Salud)
 • 1tl Pittige kruidenmix (ORAC Botanico mix met chili van Amanprana)
 • Een snufje fleur de sel (Amanprana)

Bereiding van pakketjes van savooikool met seitan met saus van vanille & sinaasappel

 1. Breng een grote kookpan met gezouten water aan de kook, blancheer hier ca. 3 minuten lang de bladeren van de savooikool in en schrik ze af onder koud water.
 2. Verwarm de oven vervolgens op 180° voor.
 3. Snijd de seitan in grote gelijke stukken, kruid deze bij met de kruidenmix, fleur de sel en peper en wikkel de stukken in de geblancheerde bladeren van savooikool.
 4. Leg alles daarna in een vuurvaste ovenschaal, besprenkel het geheel rijkelijk met de olijfolie en voeg nog een beetje fleur de sel toe.
 5. Plaats de schaal vervolgens ca. 25 à 30 minuten lang in de oven.
 6. Los nu de suiker op in een pan met een heel klein beetje water, snijd de vanillestokje open en doe deze samen met de citroenschil in de pan.
 7. Laat alles kort karamelliseren, blus het geheel daarna met het sap van de sinaasappelen en de citroen en verwijder het vanillestokje.
 8. Schik de pakketjes van savooikool ten slotte op een bord, besprenkel ze met de saus en serveer het eindresultaat als voorgerecht. Smakelijk eten!

Tip van Stefano:

Vanille, een ongebruikelijk ingrediënt in een hartige maaltijd maar o zo lekker en gezond

Een vanillestokje zit boordevol verschillende vitaminen en zelfs vrijwel alle soorten mineralen, enkel geen seleen. Naast dat vanille een bron is van vitaminen en mineralen helpt het ook om mee meer vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

Het gebruiken van vanille in een recept, combinatie met sinaasappel heerlijk

Wanneer je merg van een vanillestokje gebruik heeft dit een erg warme, lichtzoete en erg typische smaak. Je kunt deze toevoegen in de meest gangbare gerechten zoals in pudding, toetjes, koekjes en sausjes maar je kunt vanille ook eens op een verrassend andere manier gebruiken. In onderstaand recept hebben we vanille gebruikt om deze een speciale twist te geven aan het recept, de saus van sinaasappel en vanille is heerlijk van smaak en past perfect hartig bij de pakketjes van savooikool met seitan.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Miki Duerinck & Kristin Leybaert

koks bij de vegetarische kookstudio en auteurs van 4 vegetarische kookboeken, Gent

“Zullen we met de meeste vleesvervangers nooit de wereld bekeren, één product stemt beslist hoopvol: de ambachtelijk geproduceerde seitan op basis van Manitoba tarwe en shoyusaus, zoals die geproduceerd wordt door Bertyn. Hij verenigt de twee kwaliteiten die noodzakelijk zijn om terecht de naam ‘vleesvervanger’ te dragen: hij is puur natuur en erg lekker. Hij is te koop in de natuurvoedingswinkel, vacuum verpakt als seitan steak, seitan suprême of ‘in bloc’. De bereiding is makkelijk: je bakt, stooft of gaart de seitan in een wip want je zit nooit met lange gaartijden. Voortaan heeft geen enkel restaurant nog een geldig excuus om geen degelijk vegetarisch gerecht op de kaart te zetten”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's