Vicious Vampire Steak en groene asperges met witte wijn saus en amandelen

Ingrediënten

 • Veggie Protein Steaks – Tarwe
 • 400g Verse groene asperges
 • 1 Teentje knoflook
 • 2el Verse tuinkers
 • 100ml Droge witte wijn (Vegan wijn)
 • 2el kokos-, olijf- en rode palmolie (Amanprana)
 • Olijfolie, Verde Salud (Amanprana)
 • 1tl Pasta van amandelen
 • Een snufje Fleur de sel (Amanpranal)
 • 2el Kruiden (Amanprana ORAC Botanico-mix, spicy)
 • 1el Een mix uit Bhut Jolokia chili, zwarte peper, knoflook en koriander (delicatessenwinkel)

Bereiding van vicious vampire steak en groene asperges met witte wijn saus en amandelen

 1. De groene asperges schillen en als het nodig is in stukjes snijden.
 2. De knoflook schillen en in flinterdunne schijven snijden.
 3. De seitan steaks uit de verpakking nemen en de marinade afgieten.
 4. Met fleur de sel, een eetlepel kruiden en de specerijen bestuiven en de seitan steaks daarna met een paar druppels olijfolie inwrijven.
 5. De steaks omdraaien en de andere kant ook op die manier aromatiseren.

De groene asperges koken:

 1. Een pan verhitten en 1 eetlepel van de kokosolie mengeling toevoegen.
 2. Daarin de knoflook kort aanbakken en vervolgens de stukjes groene asperges toevoegen.
 3. Dit alles gedurende 5 minuten bakken en vervolgens met witte wijn afblussen.
 4. Daarna alles nog gedurende 2 – 3 minuten in laten koken, met zout de kruidenmix uit de delicatessenwinkel aromatiseren en warm bewaren.

De Vicious Vampire seitan bakken:

 1. De pan weer op het fornuis zetten, vervolgens verhitten en de rest van de kokosolie mengeling in de pan doen en goed verdelen.
 2. De seitan steaks in de pan leggen wanneer de olie goed verhit is en zo lang bij een hoge temperatuur aanbakken, dat ze vanzelf van de panbodem los laten als je de pan heen en weer beweegt.
 3. De seitan steaks uit de pan nemen en met de groene asperges en de kiemen op een bord decoreren

De witte wijnsaus maken en het opdienen van de Vicious Vampire seitan:

 1. De pan nog een keer met een scheut witte wijn afblussen en dit kort laten koken.
 2. Daarna een theelepel amandelpasta toevoegen en eventueel een beetje water.
 3. Dit mengsel met een garde goed roeren, met zout en wat kruiden aromatiseren en een kleine hoeveelheid van het mengsel over de twee porties verdelen.
 4. Geniet van de Vicious Vampire seitan met groene asperges, amandelen en witte wijnsaus.

Tip van Stefano:

Het gebruik van Bhut Jolokia Chili

In dit gerecht maken we gebruik van de Bhut Jolokia Chili (ofwel Jolikia). Jolkia is de heetste chili ter wereld . Deze chili is op de Scoville schaal 950 x heter dan tabasco. Hou hier rekening mee wanneer je met deze chili gaat werken.

Hoe groene asperges koken?

We kennen allemaal ‘het witte goud’: de witte asperges. Deze asperges koken kan met het beste doen door het gebruik van een speciale pan om asperges te koken gemakkelijker te maken, je kunt ze hierin namelijk rechtop zetten. De groene variant krijgt vaak nog wat minder aandacht maar groene asperges koken is eigenlijk een stuk gemakkelijker en ook erg gezond. Het verschil tussen de witte en de groene asperge is dat de groene boven de grond groeit. De groene asperge is krachtiger en meer kruidig van smaak. Daarnaast bevatten groene asperges meer vitaminen en zijn ze het gehele jaar door te verkrijgen. Groene asperges koken is naast erg lekker dus ook nog eens erg gezond! Je kunt groene asperges koken in een pan water of bakken in een pan met en wat kokosolie mengeling. Ze smaken heerlijk in combinatie met risotto, salade of een Italiaanse pasta.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

6outta7

Blogger over veganistisch voedsel

“Seitan is geweldig. Ik ben er dol op. Seitan (uitgesproken als ‘say-tan’) is één van de meest veelzijdige nepvleesproducten op de markt. Hoe seitan smaakt, hangt volledig af van hoe je het op smaak brengt: je zou het een smaakspons kunnen noemen.”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's