Seitan marinade recept. Heerlijk op de barbecue.

Ingrediënten voor seitan marinade recept. heerlijk op de barbecue.

Bereiding van seitan marinade recept. heerlijk op de barbecue.

  1. Alle ingrediënten voor de marinade met de mixer kort mixen.

Tip van Stefano:

Seitan marineren? Dat doe je zo

Wie verzot is op eiwitrijke seitan en gezonde recepten wil graag al eens wat variatie in de keuken aanbrengen. Hoewel de seitan van Bertyn in verschillende soorten en smaken verkrijgbaar is, is seitan marineren een goede manier om hier je eigen twist aan te geven.

Je kan er voor kiezen om de seitan in kleine blokjes te snijden en op een stokje te prikken (ideaal voor op de BBQ), je kan de seitan ook in dunne plakjes snijden (dan dringt de marinade lekker in) of snij de seitan in dikke plakken en bak hem lekker krokant in de pan.

Wat betreft seitan marineren: hoe langer hoe beter. Als het mogelijk is marineer je de seitan het liefst de gehele nacht. Wanneer uren marineren geen optie is kan je het beste de seitan eerst al eens grillen of bakken en vervolgens insmeren met de marinade. Bak als laatste de seitan nog even met de marinade erop. Als de marinade wat kokosbloesemsuiker bevat is dit dé manier om een heerlijk korstje op de seitan te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

6outta7

Blogger over veganistisch voedsel

“Seitan is geweldig. Ik ben er dol op. Seitan (uitgesproken als ‘say-tan’) is één van de meest veelzijdige nepvleesproducten op de markt. Hoe seitan smaakt, hangt volledig af van hoe je het op smaak brengt: je zou het een smaakspons kunnen noemen.”