Natuurlijke eiwitshake van rijstmelk

Ingrediënten

  • 250ml Rijstmelk
  • 3el Kokosbloesemsuiker mix met cacao (Amanprana Gula Java Cacao)
  • 50gr Seitan (Veggie Protein Steak – Natur)
  • 1el Rozijnen
  • 1el Rauwe cacao
  • 2 Dadels

Bereiding van natuurlijke eiwitshake van rijstmelk

  1. Alle ingrediënten in een blender samenvoegen en gedurende 1 minuut en 50 seconden pureren.
  2. Vervolgens de mix door een zeef gieten en in een glas schenken.
  3. Geniet van deze gezonde eiwitshake!

Tip van Stefano:

Rauwe chocolade gezond en goede toevoeging in je proteine- of eiwitshakes

Chocolade is iets wat (bijna) iedereen lekker vindt, velen weten echter niet, of denken hier simpelweg niet over na, dat cacao ook afkomstig is van een plant. De cacaoboon bevat dan ook diverse voordelen die we bij andere groenten ook vinden. Vaak wordt echter de cacaoboon ook bewerkt en wordt er van alles aan toegevoegd voordat we deze in een reep chocolade krijgen. Rauwe cacaobonen bevatten de meeste voedingsstoffen. Daarom zijn juist deze gezond om te eten. Verwerken in een smoothie is dan ook ideaal.

De voordelen van rauwe cacaobonen en chocolade. Gezond in eiwitshakes?

Rauwe cacaobonen zitten vol met antioxidanten, antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Daarnaast produceert de flavonoïde in rauwe cacaobonen stikstofmonoxide, welke helpt de bloeddruk te reguleren en zorgt voor een gebalanceerde hormoonspiegel. Cacao heeft zelf een hoop voordelen voor je gezondheid. Zo zou cacao de nieren stimuleren en zorgt het voor minder risico op hartziekten. Geen reden dus om te minderen met het eten van chocolade, wel belangrijk om te kiezen voor de gezondst mogelijke optie. Met goede cacao. Zo voeg je nog extra voedingswaarden toe aan je maaltijd.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Eet het beter

Annemieke

Blogger van de Familie Eet het beter

“De Familie Eet het beter heeft de verschillende smaken uitgebreid getest. Warm, koud, gebakken en zelfs op de barbecue. De structuur en het mondgevoel zijn prima, vergelijkbaar met vlees. Als echte vleeseters is dat het eerste waarop we hebben gelet. Ook de looks van de Seitan is goed. De smaak verschilt per soort –gelukkig maar! Mijn favoriet: de Gula Java Chili Tops en dan gebakken, afgekoeld en door de salade”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's