Natuurlijke eiwitshake van rijstmelk

Ingrediënten voor natuurlijke eiwitshake van rijstmelk

  • 250ml Rijstmelk
  • 3el Kokosbloesemsuiker mix met cacao (Amanprana Gula Java Cacao)
  • 50gr Seitan (Veggie Protein Steak – Natur)
  • 1el Rozijnen
  • 1el Rauwe cacao
  • 2 Dadels

Bereiding van natuurlijke eiwitshake van rijstmelk

  1. Alle ingrediënten in een blender samenvoegen en gedurende 1 minuut en 50 seconden pureren.
  2. Vervolgens de mix door een zeef gieten en in een glas schenken.
  3. Geniet van deze gezonde eiwitshake!

Tip van Stefano:

Rauwe chocolade gezond en goede toevoeging in je proteine- of eiwitshakes

Chocolade is iets wat (bijna) iedereen lekker vindt, velen weten echter niet, of denken hier simpelweg niet over na, dat cacao ook afkomstig is van een plant. De cacaoboon bevat dan ook diverse voordelen die we bij andere groenten ook vinden. Vaak wordt echter de cacaoboon ook bewerkt en wordt er van alles aan toegevoegd voordat we deze in een reep chocolade krijgen. Rauwe cacaobonen bevatten de meeste voedingsstoffen. Daarom zijn juist deze gezond om te eten. Verwerken in een smoothie is dan ook ideaal.

De voordelen van rauwe cacaobonen en chocolade. Gezond in eiwitshakes?

Rauwe cacaobonen zitten vol met antioxidanten, antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Daarnaast produceert de flavonoïde in rauwe cacaobonen stikstofmonoxide, welke helpt de bloeddruk te reguleren en zorgt voor een gebalanceerde hormoonspiegel. Cacao heeft zelf een hoop voordelen voor je gezondheid. Zo zou cacao de nieren stimuleren en zorgt het voor minder risico op hartziekten. Geen reden dus om te minderen met het eten van chocolade, wel belangrijk om te kiezen voor de gezondst mogelijke optie. Met goede cacao. Zo voeg je nog extra voedingswaarden toe aan je maaltijd.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Eet het beter

Annemieke

Blogger van de Familie Eet het beter

“De Familie Eet het beter heeft de verschillende smaken uitgebreid getest. Warm, koud, gebakken en zelfs op de barbecue. De structuur en het mondgevoel zijn prima, vergelijkbaar met vlees. Als echte vleeseters is dat het eerste waarop we hebben gelet. Ook de looks van de Seitan is goed. De smaak verschilt per soort –gelukkig maar! Mijn favoriet: de Gula Java Chili Tops en dan gebakken, afgekoeld en door de salade”