Seitankoekjes

Ingrediënten voor seitankoekjes

Bereiding van seitankoekjes

Hartige seitankoekjes zijn net zo lekker als zoete koekjes. Deze koekjes bak je zonder suiker, maar met sesampasta, kokosolie en seitan!

Deze hartige seitankoekjes bak je niet in de oven maar in de pan.

  1. Pel de ui en snipper hem heel fijn.
  2. Maal de hazelnoten en het broodkruim.
  3. Hak de seitan en de peterselie fijn.
  4. Vermeng de ui, de hazelnoten, het broodkruim en de seitan met de peterselie, het boekweitmeel en de sesampasta.
  5. Breng het mengsel op smaak met Orac Botanico mix, mild.
  6. Vorm platte koekjes van het mengsel.
  7. Verwarm wat kokosolie in een pan en bak de koekjes aan beide zijden tot ze een mooi korstje hebben.

Tip van Miki Duerinck:

Maak van de ingrediënten van de seitankoekjes ook eens een hamburger! Het recept voor de hartige seitankoekjes komt uit het kookboek “Veggie voor starters” met Miki Duerinck & Kristin Leybaert (vegetarische kookstudio).

Miki Duerinck en Kristin Leybaert

Miki Duerinck en Kristin Leybaert

Miki Duerinck en Kristin Leybaert hebben samen een restaurant in Gent gehad. Hier deden ze al flinke ervaring op in de vegetarische keuken. Hierna hebben zij samen de Vegetarische Kookstudio opgezet, zij organiseren workshops, traiteursdiensten en feestelijke etentjes aan.Samen hebben zij ook enkele boeken geschreven waaronder 'Donderdag Veggiedag', 'Veggie voor starters' en 'Veggie burgers, balletjes en broodbeleg'.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Benedikt Ernst

Essen und Trinken.de

“Bij plantaardige alternatieven voor vlees denken vele mensen meteen aan tofu, maar het is ook mogelijk uit gewoon tarwemeel een sappige ´steak´ te maken: met seitan” – essen-und-trinken.de