Speltpasta met cantharel en seitan. Heerlijk recept met een saus van witte wijn en amandelroom.

Ingrediënten voor speltpasta met cantharel en seitan. heerlijk recept met een saus van witte wijn en amandelroom.

Bereiding van speltpasta met cantharel en seitan. heerlijk recept met een saus van witte wijn en amandelroom.

 1. Snijd de seitan in fijne reepjes en schroei deze kort dicht in een pan en een eetlepel kokosolie van Amanprana, totdat de seitan er mooi bruin uitziet.
 2. Leg de reepjes vervolgens op een bord en zet deze apart.
 3. Breng het water voor de pasta aan de kook, voeg wat zout toe aan het water en kook de pasta al dente gaar.
 4. Maak de cantharellen schoon en snij deze in schijfjes.
 5. Pel de ui en snijd hem in kleine blokjes.
 6. Snijd de teentjes knoflook in dunne schijfjes en schroei alles samen dicht in een beetje olijfolie.
 7. Bak de afgekoelde reepjes seitan nu een tweede keer apart, maar ditmaal tot ze goed krokant zijn.
 8. Voeg daarna het mengsel met de cantharellen en ui toe en sauteer alles even kort.
 9. Blus het geheel af met groentebouillon en wijn en breng alles opnieuw aan de kook.
 10. Voeg vervolgens 3 eetlepels amandelroom toe, laat het geheel inkoken en breng alles op smaak met de fleur de sel en peper uit de molen.
 11. Hak nu de peterselie en de bieslook fijn en meng de stukjes onder de saus zonder het geheel nog een keer op te warmen.
 12. Giet de saus ten slotte over de pasta en roer het eindresultaat nog een laatste keer goed, alvorens het meteen daarna warm op te dienen. Smakelijk eten.

Tip van Stefano:

Cantharellen, een van de lekkerste paddenstoelen en erg gezond

De cantharel, ofwel dooierzwam, girolle of hanenkam is een eetbare paddenstoel en smaakt heerlijk. Hij heeft een zachte, romige peperachtige smaak. De cantharel neemt wel snel de smaak op van iets wat hiernaast wordt bewaard dus kijk goed uit naast wat je de cantharel zet. Bewaar deze wel altijd op een koele en droge plaats om deze zo lang mogelijk te bewaren. Veelal is de cantharel welke je in de winkel of bij een specialist kunt kopen geplukt in de natuur. Cantharellen kweken is namelijk erg moeilijk omdat deze meegroeien met de wortels van de bomen. Cantharellen kun je kopen in blik, gedroogd of vers. Uiteraard zijn ze het meest gezond wanneer je de cantharellen vers eet. Speltpasta met cantharel, een perfecte combi.

Cantharellen gezond en ideaal bij afvallen

De cantharel is een erg gezond paddenstoel. Deze is namelijk rijk aan eiwitten, vitamine C, calcium en natrium. Hierdoor is deze erg goed voor je botten, voor je vochthuishouding en voor de aanmaak van rode bloedcellen. Wil je afvallen? Cantharellen zijn caloriearm en zijn daardoor ook ideaal te verwerken in een gerecht wanneer je wilt afvallen. Daarentegen is de cantharel wel vezelrijk, je hebt dus wel te maken met een gevuld gevoel wanneer je cantharellen hebt gegeten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Eet het beter

Annemieke

Blogger van de Familie Eet het beter

“De Familie Eet het beter heeft de verschillende smaken uitgebreid getest. Warm, koud, gebakken en zelfs op de barbecue. De structuur en het mondgevoel zijn prima, vergelijkbaar met vlees. Als echte vleeseters is dat het eerste waarop we hebben gelet. Ook de looks van de Seitan is goed. De smaak verschilt per soort –gelukkig maar! Mijn favoriet: de Gula Java Chili Tops en dan gebakken, afgekoeld en door de salade”