Superfood eiwitshake van seitan met pruimen en camu camu

Ingrediënten

  • 200ml Gefilterd water
  • 200g Veggie Protein Bloc – Natur of Veggie Protein Steak – Natur
  • 2 Dadels
  • 150-200g Bevroren pruimen (zonder pit)
  • 1tl Gedroogde moerbeien
  • 1tl Camu camu poeder
  • 1 mespuntje Kaneel

Bereiding van superfood eiwitshake van seitan met pruimen en camu camu

Deze pruimen smoothie kan het beste worden gemaakt in een blender. Wanneer je deze niet tot je beschikking hebt volstaat een gewone mixer.

  1. Doe alle ingrediënten in de blender en laat deze ongeveer 1 minuut en 50 seconden pureren.
  2. Hierna kun je de smoothie nog even zeven, laat de zeef nog even uitlekken en serveer deze heerlijke wilde pruimen eiwitshake in een koud glas.

Tip van Stefano:

Het gebruiken van Camu Camu superfood poeder. Wat is Camu Camu superfood en waarom is camu camu zo gezond?

Camu Camu poeder wordt gemaakt van de paars-rode bessen van de camu camu struik, een plant welke voornamelijk groeit in het amazonegebied. De bessen zijn eigenlijk te zuur om zo te eten maar zijn wel heerlijk in poedervorm. Je kunt camu camu superfood in je smoothie doen, in vruchtensap, in water maar ook in je desserts of yoghurt.

De gezonde eigenschappen van de camu camu superfood bes

camu camu heeft vooral eenhoog gehalte aan ascorbinezuur, ook wel vitamine C. Zo bevatten jonge camu camu bessen zo’n 2,5% vitamine C. Dat is ongeveer 50 keer zo veel als een sinaasappel! Daarnaast bevatten de bessen ook veel betacaroteen. Camu camu bevat echter nog veel meer. Ook aan vitamine B1 en B2, calcium, ijzer, fosfor en kalium geen gebrek in de kleine bes. Camu camu poeder is het meest bekend vanwege de effectiviteit bij de bestrijding van het herpes virus verantwoordelijk voor de koortslip. Daarnaast zou het poeder ook werken als een natuurlijke soort antidepressiva.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Hipper vegetarier

Isabel Boerdam

Blogger en auteur van De Hippe Vegetariër

“Sinds ik mij echt ben gaan verdiepen in creatief en voedzaam vegetarisch koken, is er een wereld voor mij open gegaan. Wat een veelzijdigheid aan mooie, plantaardige producten en groenten met zóveel mogelijkheden in de keuken! Ik word er iedere dag weer blij van. De seitan van Bertyn is één van deze ontdekkingen. Zo’n puur en natuurlijk product, geen poespas, geen toevoegingen, biologisch én eiwitrijk. Dit vind ik een enorme plus als actief sportende vegetariër. Daarnaast ben ik verrast door structuur van het product, dat je kan bereiden als ware het vlees. Er zijn nog zoveel kooktechnieken die ik erop wil uittesten! Wat dacht je bijvoorbeeld van seitan gaar stoven in bier? Altijd al eens willen doen!” dehippevegetarier.nl

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's