Superfood eiwitshake van seitan met pruimen en camu camu

Ingrediënten voor superfood eiwitshake van seitan met pruimen en camu camu

  • 200ml Gefilterd water
  • 200g Veggie Protein Bloc – Natur of Veggie Protein Steak – Natur
  • 2 Dadels
  • 150-200g Bevroren pruimen (zonder pit)
  • 1tl Gedroogde moerbeien
  • 1tl Camu camu poeder
  • 1 mespuntje Kaneel

Bereiding van superfood eiwitshake van seitan met pruimen en camu camu

Deze pruimen smoothie kan het beste worden gemaakt in een blender. Wanneer je deze niet tot je beschikking hebt volstaat een gewone mixer.

  1. Doe alle ingrediënten in de blender en laat deze ongeveer 1 minuut en 50 seconden pureren.
  2. Hierna kun je de smoothie nog even zeven, laat de zeef nog even uitlekken en serveer deze heerlijke wilde pruimen eiwitshake in een koud glas.

Tip van Stefano:

Het gebruiken van Camu Camu superfood poeder. Wat is Camu Camu superfood en waarom is camu camu zo gezond?

Camu Camu poeder wordt gemaakt van de paars-rode bessen van de camu camu struik, een plant welke voornamelijk groeit in het amazonegebied. De bessen zijn eigenlijk te zuur om zo te eten maar zijn wel heerlijk in poedervorm. Je kunt camu camu superfood in je smoothie doen, in vruchtensap, in water maar ook in je desserts of yoghurt.

De gezonde eigenschappen van de camu camu superfood bes

camu camu heeft vooral eenhoog gehalte aan ascorbinezuur, ook wel vitamine C. Zo bevatten jonge camu camu bessen zo’n 2,5% vitamine C. Dat is ongeveer 50 keer zo veel als een sinaasappel! Daarnaast bevatten de bessen ook veel betacaroteen. Camu camu bevat echter nog veel meer. Ook aan vitamine B1 en B2, calcium, ijzer, fosfor en kalium geen gebrek in de kleine bes. Camu camu poeder is het meest bekend vanwege de effectiviteit bij de bestrijding van het herpes virus verantwoordelijk voor de koortslip. Daarnaast zou het poeder ook werken als een natuurlijke soort antidepressiva.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Mirjam van Maanen

Kok

“Ik ben net terug gekomen van de week koken voor de groep beginnende yogaleraren. Ik had nog nooit met verse seitan gekookt en bij de ontvangst van dit product voelde ik me er nog erg onwennig over. Totdat ik de simpele beschrijving op de bepakking las en na uitvoering van 2x 5min bakken aan weerskanten kwam er een prachtig product uit de pan waar ik menig cursist mee blij kon maken. We waren verrast over de volle bite en smaak sensatie. Er was na een week koken voor cursisten nog wat over en zo nam ik een deel mee naar huis. Mijn partner heeft er heerlijke rijstwafel burgers met curry, ui, sla, paprika en kiemen van gemaakt. Veel beter dan menig vegetarische burger in de winkel. Het is een heerlijke traktatie!”