Tagliatelle met Scaloppine Di Vitello van seitan. Recept met champignons, amandelroom en witte wijn

Ingrediënten

  • 1 Veggie Protein Bloc – Spelt
  • 50g Vegan boter
  • 1 ui
  • 300g Champignons
  • 125ml Groentebouillon
  • 125ml Vegan droge witte wijn
  • 1 Pak groene tagliatelle
  • 200ml Spelt- of witte amandelroom
  • Een snufje fleur de sel
  • Een snufje zwarte peper
  • 2 laurierbladeren
  • Olijfolie (Amanprana Verde Salud)

Bereiding van tagliatelle met scaloppine di vitello van seitan. recept met champignons, amandelroom en witte wijn

  1. Snijd de seitan in vier gelijke stukken, die je vervolgens in een rijkelijke hoeveelheid olijfolie dichtschroeit.
  2. Voeg hierbij de fleur de sel en peper toe en leg de seitan vervolgens op een bord om af te koelen.
  3. Maak de champignons en de ui schoon en snijd ze in schijfjes.
  4. Laat deze in een beetje olijfolie stoven en blus ze af met de wijn.
  5. Voeg vervolgens de groentebouillon toe.
  6. Doe er al roerend de plantaardige room/amandelroom bij en voeg de laurierbladeren en daarna de seitan toe.
  7. Laat deze pan vervolgens een kwartier met het deksel erop sudderen.
  8. Kook de tagliatelle intussen al dente in rijkelijk gezouten water, giet de pasta daarna af en serveer deze samen met de saus, seitan en champignons.
  9. Breng naar wens nog wat op smaak met wat extra fleur de sel en peper. Smakelijk eten.

Tip van Stefano:

Wat is scaloppine? Italiaans gerecht met smaakvolle saus. Ideaal bij pasta

Scaloppine is een Italiaans gerecht wat erg populair is. Het bestaat traditioneel gezien uit een stuk dun gesneden vlees, door de bloem gehaald en vervolgend gefrituurd in de boter. In dit recept maken we een gezonde variant van seitan. Een vegetarische vleesvervanger met een rijke structuur, vol eiwitten en koolhydraatarm.

Scaloppine met heerlijke saus van champignon, amandelroom en witte wijn

In het gerecht wordt de seitan, zoals bij de gangbare scaloppine, vergezeld door champignons en een sausje welke bestaat uit wijn, room en bouillon. De saus is dus erg smakelijk. In dit vegetarische recept met seitan wordt ook nog gebruik gemaakt van laurierbladeren om extra smaak af te geven. Bij dit recept wordt de scaloppine vergezeld van pasta, om het gerecht helemaal af te maken.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Mirjam van Maanen

Kok

“Ik ben net terug gekomen van de week koken voor de groep beginnende yogaleraren. Ik had nog nooit met verse seitan gekookt en bij de ontvangst van dit product voelde ik me er nog erg onwennig over. Totdat ik de simpele beschrijving op de bepakking las en na uitvoering van 2x 5min bakken aan weerskanten kwam er een prachtig product uit de pan waar ik menig cursist mee blij kon maken. We waren verrast over de volle bite en smaak sensatie. Er was na een week koken voor cursisten nog wat over en zo nam ik een deel mee naar huis. Mijn partner heeft er heerlijke rijstwafel burgers met curry, ui, sla, paprika en kiemen van gemaakt. Veel beter dan menig vegetarische burger in de winkel. Het is een heerlijke traktatie!”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's