Thai fingerfood met Spelt seitan, citroengras en koriander

Ingrediënten

 • 1 stengel citroengras
 • 1 rood chilipepertje
 • 3 knoflookteentjes
 • 200 g Bertyn veggie gehakt
 • Tamari sojasaus (Lima)
 • Okinawa omega 3/6/9 Happy Perilla Special
 • olijfolie extra vierge Verde Salud
 • pindanoten (grof gehakt) of andere noten
 • verse koriander
 • rijstvellen

Bereiding van thai fingerfood met spelt seitan, citroengras en koriander

 1. Pureer in de keukenrobot 1 stengel citroengras (reeds in kleine stukjes gesneden), rood pepertje, knoflookteentjes, beetje gehakt en sojasaus tot een gladde massa en laat even rusten in de koelkast zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
 2. Bak het seitangehakt op een hoog vuur in olijfolie en meng het met de pasta.
 3. Hak de noten grof.
 4. Laat de rijstvellen één voor één weken in heet water. Voor loempia’s neem je het hele vel, voor kleine dim-sums snijd je het vel in 4 stukken.
 5. Neem een klein beetje gehakt, strooi er wat gehakte pinda’s over (of meng deze al van tevoren onder het gehakt samen met een lepeltje Happy Perilla Special), leg er 2 à 3 blaadjes koriander op en vouw het pakketje toe.

Tip van Chantal:

Geef er een dipsausje bij (vb een loempiasausje van rode pepertjes of gember)

Vegetarische chef Chantal Voets met bord eten in hand

Chantal Voets

De gezonde recepten van Chantal Voets zijn bio, vegetarisch en werelds!Met een doordeweekse bio wereldkeuken kan je nog steeds Bourgondisch eten! Haar gezonde recepten reflecteren een pure keuken met veel groenten en fruit, zonder vlees en vis, met een knipoog naar ecologie (geen plastic!) en fair-trade. De recepten die ze heeft verzameld zijn echt door de jaren heen ontstaan.Of je een vegetariër bent of slechts af en toe eens vegetarisch eet: de recepten van Chantal Voets inspireren.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Magdalena en Rudy

Magdalena Troch en Rudy Van Damme

'pure food for children foundation' en auteurs van het boek 'gezond groeien'

Koop alleen seitan die authentiek gemaakt is en niet op basis van tarwegluten. Met seitan geraakt onze planeet minder vervuild, is er minder dierenleed en meer respect voor het leven op aarde en blijft de natuur in balans.

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's