In truffel en tempura gebakken filet van seitan met rode kool

Ingrediënten

 • 4 Veggie Protein Steaks
 • 3el olijfolie (Verde Salud van Amanprana)
 • 1el truffelolie

Ingrediënten voor de rode kool:

 • 60g kokosolie (Amanprana)
 • 1kg rodekool
 • 1 zoete ui
 • 3 appels
 • 2 laurierblaadjes
 • 2el azijn
 • 2 kruidnagels
 • 2tl kokosbloesemsuiker (Amanprana Gula Java Brut)
 • 1tl fleur de sel (Amanprana)
 • 1 snufje peper
 • 1 glas aalbessengelei
 • 125ml water
 • 1el maizena

Ingrediënten voor het tempuradeeg:

 • 1 kop maizena
 • 1 kop tarwebloem
 • 1tl truffelolie
 • 1tl fleur de sel (Amanprana)
 • Een snufje peper
 • 1tl kruidenmix (Orac Botanico kruidenmix van Amanprana)
 • Water naar inschatting

Bereiding van in truffel en tempura gebakken filet van seitan met rode kool

 1. Snij de seitan steaks in wat kleinere filets.
 2. Bak de seitan aan beide kanten krokant in een flinke scheut olijfolie, kruiden en wat fleur de sel en peper.
 3. Vervolgens een beetje truffelolie erbij gieten en daarna laten afkoelen.
 4. De buitenste blaadjes van de rode kool verwijderen en de kool wassen.
 5. Vervolgens de rode kool in vieren delen, de stronk verwijderen en de rode kool heel fijn snijden of schaven.
 6. De ui pellen en in blokjes snijden.
 7. Vervolgens de appel schillen, het klokhuis verwijderen en ook deze in blokjes snijden.
 8. Laat in een pan de kokosolie smelten en hierin de ui fruiten.
 9. De rode kool samen met de gesneden appel, laurierblaadjes, kruidnagels, de fleur de sel, de kokosbloesemsuiker, de azijn, de aalbessengelei en het water toevoegen en laten sudderen.
 10. Reken hier ongeveer twee uur voor.
 11. Vervolgens nog de tarwebloem vermengd met een klein beetje water toevoegen en de rode kool hiermee binden.
 12. Kruid het geheel af met eventueel nog wat azijn, peper en zout.
 13. Alle droge ingrediënten met elkaar mengen, dan geleidelijk aan koud water toevoegen en met de hand kneden tot je een gebonden maar vloeibaar deeg hebt.
 14. Dit deeg in een kommetje doen en telkens een portie seitan filet erbij doen, met de hand mengen tot de seitan flink onder het deeg zit en deze vervolgens frituren in kokosolie tot het deeg goudbruin is.
 15. Daarna op een warme plek bewaren en voor het opdienen in porties snijden.
 16. Vervolgens opdienen samen met de rode kool en eventueel wat gebakken aardappelen of rijst. Smakelijk eten!

Tip van Stefano:

De smaak van truffels: een delicatesse vol smaak, ideaal voor gebruik in recepten

De smaak van truffel is een erg specifieke smaak. Truffels zijn ondergronds groeiende paddenstoelen. Omdat deze moeilijk te vinden zijn en de omgevingsomstandigheden ideaal dienen te zijn hangt er ook een flink prijskaartje aan. Dit maakt de truffel, en zijn smaak, een ware delicatesse. Een kilo truffel kan zelfs oplopen tot een prijs van vijf duizend euro. Niet erg budgetvriendelijk. In dit recept is voor de smaak van truffel gebruik gemaakt van truffelolie. Een olijfolie welke de smaak van truffel heeft overgenomen. Dit kan zijn doordat de truffel is ingelegd in de olie of omdat er gewerkt wordt met een extract van truffel. Belangrijk is na te kijken van welke kwaliteit je truffelolie is en welke smaak je na wilt gaan. Heerlijk en wat meer passend bij ieder budget. De combinatie met de in tempura gebakken seitan maakt dit gerecht tot een echte topper.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Reine

Reine

Blogger op groeneprinses.be

“Koop altijd seitan van uitstekende kwaliteit. Wat je in de doorsnee supermarkt vindt, is vaak maar een taai goedje. Seitan moet mals van textuur zijn. In biowinkels vind je lekkere seitan (ik noem niet graag merken, maar die van Bertyn is heel goed)” groeneprinses.be

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's