Vegan pasta recept met seitan, ui en witte wijnsaus en gistvlokken voor de smaak van kaas.

Ingrediënten voor vegan pasta recept met seitan, ui en witte wijnsaus en gistvlokken voor de smaak van kaas.

 • 500g Pasta
 • Teriyaki Protein Tops
 • 2 Teentjes knoflook
 • 1 Grote ui
 • 200 ml Witte wijn (Kies voor vegan witte wijn)
 • Snufje zout Fleur de sel (Khoisan fleur de sel)
 • Snufje Zwarte peper
 • ½tl Kruiden (Amanprana ORAC Botanico-mix, spicy)
 • 3el Olijfolie (Amanprana Verde salud)
 • 2el Zonnebloempitten
 • 1el Gistvlokken

Bereiding van vegan pasta recept met seitan, ui en witte wijnsaus en gistvlokken voor de smaak van kaas.

 1. De zonnebloempitten en gistvlokken in een verhouding van 2:1 in een blender doen en met een flink snufje fleur de sel en wat peper in de blenden tot er een vegan strooikaas ontstaat.
 2. De pasta in een ruime hoeveelheid gezouten water ‘al dente’ koken.
 3. De knoflook en de ui pellen en in kleine schijven snijden.
 4. Vervolgens in een pan ca. 2 – 3 eetlepels olijfolie verhitten en de knoflook en ui scherp aanbakken totdat ze een lichte kleur krijgen.
 5. Daarna de seitan toevoegen en alles nog een keer kort aanbakken.
 6. Vervolgens met witte wijn afblussen en nogmaals kort laten koken.
 7. Het mengsel vervolgens van het fornuis nemen en aromatiseren met fleur de sel, zwarte peper en de kruiden.
 8. Vervolgens de mix van seitan en ui over de pasta verdelen en de eerder gemaakte mix van gistvlokken en zonnebloempitten eroverheen strooien.
 9. Daarna direct serveren. Smakelijk!

Tip van Stefano:

Het bereiden van smaakvolle vegan pasta met gistvlokken als kaas

Wanneer je vegan gaat eten zal je ondervinden dat veel recepten niet geschikt zijn. De gekende recepten zijn gelukkig vaak ook klaar te maken op een vegan manier, er zijn ondertussen al genoeg lekkere alternatieven gevonden. Zoals bijvoorbeeld in dit recept. Het vlees in deze pasta wordt vervangen door heerlijke seitan. Net zo lekker en veel gezonder. De Parmezaanse kaas welke vaak over pasta wordt gestrooid is in dit gerecht door een vegan alternatief van kaas. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zonnebloempitten en gistvlokken. Door deze in een blender te doen kun je een soortgelijke structuur maar ook smaak verkrijgen. Heerlijk. Eet smakelijk met deze heerlijke vegan pasta!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Sebastian Copien

Sebastian Copien

Chef en auteur van kookboeken

“Bij seitan is het altijd belangrijk voor mij dat het niet gemaakt is van goedkoop meel maar van goed bereid en gespoeld organisch meel. Ik heb al vele verschillende soorten seitan gekocht en geprobeerd maar was nooit tevreden over de consistentie, textuur en smaak. Maar jullie seitan van spelt heeft me onmiddelijk overtuigd en maakt me echt enthousiast!!” – sebastian-copien.de