Vegan pasta recept met seitan, ui en witte wijnsaus en gistvlokken voor de smaak van kaas.

Ingrediënten

 • 500g Pasta
 • Teriyaki Protein Tops
 • 2 Teentjes knoflook
 • 1 Grote ui
 • 200 ml Witte wijn (Kies voor vegan witte wijn)
 • Snufje zout Fleur de sel (Khoisan fleur de sel)
 • Snufje Zwarte peper
 • ½tl Kruiden (Amanprana ORAC Botanico-mix, spicy)
 • 3el Olijfolie (Amanprana Verde salud)
 • 2el Zonnebloempitten
 • 1el Gistvlokken

Bereiding van vegan pasta recept met seitan, ui en witte wijnsaus en gistvlokken voor de smaak van kaas.

 1. De zonnebloempitten en gistvlokken in een verhouding van 2:1 in een blender doen en met een flink snufje fleur de sel en wat peper in de blenden tot er een vegan strooikaas ontstaat.
 2. De pasta in een ruime hoeveelheid gezouten water ‘al dente’ koken.
 3. De knoflook en de ui pellen en in kleine schijven snijden.
 4. Vervolgens in een pan ca. 2 – 3 eetlepels olijfolie verhitten en de knoflook en ui scherp aanbakken totdat ze een lichte kleur krijgen.
 5. Daarna de seitan toevoegen en alles nog een keer kort aanbakken.
 6. Vervolgens met witte wijn afblussen en nogmaals kort laten koken.
 7. Het mengsel vervolgens van het fornuis nemen en aromatiseren met fleur de sel, zwarte peper en de kruiden.
 8. Vervolgens de mix van seitan en ui over de pasta verdelen en de eerder gemaakte mix van gistvlokken en zonnebloempitten eroverheen strooien.
 9. Daarna direct serveren. Smakelijk!

Tip van Stefano:

Het bereiden van smaakvolle vegan pasta met gistvlokken als kaas

Wanneer je vegan gaat eten zal je ondervinden dat veel recepten niet geschikt zijn. De gekende recepten zijn gelukkig vaak ook klaar te maken op een vegan manier, er zijn ondertussen al genoeg lekkere alternatieven gevonden. Zoals bijvoorbeeld in dit recept. Het vlees in deze pasta wordt vervangen door heerlijke seitan. Net zo lekker en veel gezonder. De Parmezaanse kaas welke vaak over pasta wordt gestrooid is in dit gerecht door een vegan alternatief van kaas. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zonnebloempitten en gistvlokken. Door deze in een blender te doen kun je een soortgelijke structuur maar ook smaak verkrijgen. Heerlijk. Eet smakelijk met deze heerlijke vegan pasta!

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Attile Hildmann

Attila Hildmann

Vegan chef en fitnessmodel

Wanneer het gaat over de verschillende soorten vleesvervangers, zegt Attila wanneer hij de klaargemaakte seitan proeft: “Wow….echt goed” Ook over de consistentie van Seitan is Attila Hildmann te spreken:”De seitan is extreem knapperig geworden en heeft een vleesachtige consistentie. Uitstekend!”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's