Vegetarische spaghetti bolognese met seitan

Ingrediënten

Bereiding van vegetarische spaghetti bolognese met seitan

  1. Maak het gehakt los zoals op de verpakking beschreven.
  2. Snijd de ui en de paprika in fijne halve ringen.
  3. Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de ui- en paprikaringen.
  4. Plet de knoflook en voeg die toe als de groenten zacht zijn.
  5. Draai het vuur lager. Doe er de kruiden bij en laat zachtjes meestoven.
  6. Vergeet niet te blijven roeren, zodat de kruiden niet aanbranden.
  7. Meng de seitan onder de saus en laat zachtjes verder stoven.
  8. Snijd de tomaten in blokjes en doe ze erbij.
  9. Laat alles ongeveer 45 minuten pruttelen.
  10. Breng op smaak met een beetje peper en fleur de sel.

Tip van Serge:

Recept voor een vegetarische spaghetti bolognese

Ook wel spaghetti Seitanese genoemd door het vegetarisch gehakt van Bertyn. Dit recept is het perfecte basisrecept voor een vegetarische spaghetti bolognese. Het gehakt in deze klassieker wordt namelijk vervangen door vegetarische seitan gehakt. Het gehakt van Bertyn is biologisch, heerlijk van smaak en textuur, vetarm, koolhydraatarm en eiwitrijk. Kortom de ideale vleesvervanger voor de vegetariër, veganist en flexitariër van elke leeftijd. Door haar hoge gehalte aan eiwitten en lage gehalte aan calorieën is onze seitan ook ideaal voor de sporter.

Wil je de saus nóg lekkerder maken? Laat dan eens een restje Parmezaanse kaas meekoken in de saus. (let op, dan is het natuurlijk niet vegan). De kooktijd van dit recept kun je verkorten door een lekkere tomaten passata te gebruiken in plaats van verse tomaten. Werk voor een variatie de saus af met basilicum.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Mirjam van Maanen

Kok

“Ik ben net terug gekomen van de week koken voor de groep beginnende yogaleraren. Ik had nog nooit met verse seitan gekookt en bij de ontvangst van dit product voelde ik me er nog erg onwennig over. Totdat ik de simpele beschrijving op de bepakking las en na uitvoering van 2x 5min bakken aan weerskanten kwam er een prachtig product uit de pan waar ik menig cursist mee blij kon maken. We waren verrast over de volle bite en smaak sensatie. Er was na een week koken voor cursisten nog wat over en zo nam ik een deel mee naar huis. Mijn partner heeft er heerlijke rijstwafel burgers met curry, ui, sla, paprika en kiemen van gemaakt. Veel beter dan menig vegetarische burger in de winkel. Het is een heerlijke traktatie!”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's