Vegetarische gehaktballetjes met gehakt van seitan

Ingrediënten voor vegetarische gehaktballetjes met gehakt van seitan

  • 1 Veggie Gehakt
  • 25g bindmiddel (maiszetmeel, aardappelmeel of kuzu) gemengd met 70ml water
  • kruiden naar smaak
  • Een flinke scheut olijfolie
  • 150g paneermeel

Bereiding van vegetarische gehaktballetjes met gehakt van seitan

  1. Maak in een grote kom het gehakt met je handen los.
  2. Voeg vervolgens bindmiddel naar keuze toe en de nootmuskaat.
  3. Maak stevige bolletjes van het mengsel door te knijpen, rol ze door het paneermeel en bak ze op een hoog vuur in een flinke scheut olie.
  4. Bak tot een korstje om de balletjes gevormd is.
  5. Laat ze voldoende uitlekken.

Tip van Chantal:

Maak vegetarische gehaktballetjes met de seitan van Bertyn.

Vegetarische gehaktballetjes maken met seitan is helemaal niet moeilijk. Ze zijn heerlijk voor in de soep, de spaghetti, de fondue, als hapje…Jong en oud houden toch van gehaktballetjes?! De lekkerste balletjes maak je met het beste gehakt: het seitan gehakt van Bertyn is de perfecte keuze. Smaakvol, een heerlijke bite, eiwitrijk, koolhydraat- en vetarm.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Alexander

Alexander Gershberg

chef-kok bij VEGAN SUNDAYS, catering en evenementenbedrijf

“De seitan is erg lekker! Eén van de lekkerste die ik heb geprobeerd. De textuur is perfect. Die met de chili was uitzonderlijk goed. MMMM…lekker!” vegansundays.com