Vegetarische gehaktballetjes met gehakt van seitan

Ingrediënten voor vegetarische gehaktballetjes met gehakt van seitan

  • 1 Veggie Gehakt
  • 25g bindmiddel (maiszetmeel, aardappelmeel of kuzu) gemengd met 70ml water
  • kruiden naar smaak
  • Een flinke scheut olijfolie
  • 150g paneermeel

Bereiding van vegetarische gehaktballetjes met gehakt van seitan

  1. Maak in een grote kom het gehakt met je handen los.
  2. Voeg vervolgens bindmiddel naar keuze toe en de nootmuskaat. Maak stevige bolletjes van het mengsel door te knijpen, rol ze door het paneermeel en bak ze op een hoog vuur in een flinke scheut olie.
  3. Bak tot een korstje om de balletjes gevormd is.
  4. Laat ze voldoende uitlekken.

Tip van Chantal:

We kunnen niet zonder gehaktballetjes! Kies vegetarische gehaktballetjes van seitan

Gehaktballetjes maken is helemaal niet moeilijk, ook vegetarische gehaktballetjes met seitan niet. Heerlijk voor in de soep, de spaghetti, de fondue, als hapje…Jong en oud houden toch van gehaktballetjes?! De lekkerste vegetarische gehaktballetjes maak je met het beste gehakt: het seitan gehakt van Bertyn is de perfecte keuze. Smaakvol, een heerlijke bite, eiwitrijk en koolhydraatarm.

Jouw waardering

Wat fans over bertyn zeggen

Mirjam van Maanen

Kok

“Ik ben net terug gekomen van de week koken voor de groep beginnende yogaleraren. Ik had nog nooit met verse seitan gekookt en bij de ontvangst van dit product voelde ik me er nog erg onwennig over. Totdat ik de simpele beschrijving op de bepakking las en na uitvoering van 2x 5min bakken aan weerskanten kwam er een prachtig product uit de pan waar ik menig cursist mee blij kon maken. We waren verrast over de volle bite en smaak sensatie. Er was na een week koken voor cursisten nog wat over en zo nam ik een deel mee naar huis. Mijn partner heeft er heerlijke rijstwafel burgers met curry, ui, sla, paprika en kiemen van gemaakt. Veel beter dan menig vegetarische burger in de winkel. Het is een heerlijke traktatie!”