Veggie hamburger voor op de BBQ

Ingrediënten

 • 1 pak Veggie Premium Gehakt (250 gram)
 • 2 theel gerookte paprikapoeder (2 gram)
 • ½ theel mosterd (6 gram)
 • ca 6 gram bindmiddel (de hoeveelheid hangt van het gekozen bindmiddel af)
 • 1 eetl Boletus Olie (10 gram)
 • 1 eetl ketchup (6g)
 • 2 eetl geroosterd Hennepzaad (10g)
 • 3 hamburgerbroodjes

Garnituur naar wens, maar denk aan bijvoorbeeld blaadjes sla, augurken, tomaat en een sausje.

Bereiding van veggie hamburger voor op de bbq

 1. Maak het veggie gehakt los met de hand.
 2. Meng paprikapoeder, mosterd, bindmiddel, olie, ketchup en hennepzaad goed door het veggie gehakt.
 3. Verdeel het mengsel in 3 gelijke delen en vorm ze tot burgers.
 4. Grill de veggie burger op een zacht smeulende BBQ of bak hem in een pan met olijfolie.
 5. Snij de hamburger broodjes open en leg ze kort mee op de BBQ of verwarm ze kort in de pan.
 6. Beleg de broodjes vervolgens met een blaadje sla, gesneden augurk, sneetjes tomaat, je favoriete saus en een seitan veggie burger.

Eet smakelijk!

Tip van Serge:

Zeer fijngesneden en aangestoofde groentjes zoals champignons, ui of paprika’s maken deze veggie hamburger nog sappiger en lekkerder.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Vegatopia.com

enthousiast over Bertyn seitan

“We hoorden onze Belgische redacteuren er al over: seitan van Bertyn zou zalig zijn. En inderdaad: dit is bijzonder lekkere, authentieke seitan – en ook nog eens 100% biologisch”

“Een flink aantal producten van Bertyn is niet van tarwe maar van spelt gemaakt – en niet zomaar spelt, maar Oberkülmer Rotkorn oerspelt. De seitan van tarwe wordt overigens ook van een oersoort gemaakt: Manitoba oertarwe. Een authentieke seitan dus, ambachtelijk gemaakt van oergranen, met traditioneel gefermenteerde sojasaus. Wij zijn alvast enthousiast!”

“Bertyn seitan heeft een goede textuur en is absoluut niet gummi-achtig – iets dat je nog wel eens ziet bij andere seitanproducenten”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's