Burrito (of Mexicaanse tortilla) met avocado en seitan, afgewerkt met broccoli

Ingrediënten

 • 8 Tarwe- of maïstortilla of plat brood
 • 400g Veggie Protein Bloc in stukjes
 • 300g Broccoli
 • 4el Olijfolie (Amanprana Verde Salud)
 • 200g Gekookte aardappelen
 • 2 Avocado´s
 • Een knol Verse daslook
 • 2 Teentjes knoflook
 • Een pot Mexicaanse salsa
 • 1el Paprikapoeder pittig
 • 1tl Fleur de sel (Amanprana)
 • 1tl Zwarte peper
 • 1el Kruiden (Amanprana ORAC Botanico-mix, spicy)
 • ½tl Chilipoeder
 • 1 Limoen, hier het sap van

Bereiding van burrito (of mexicaanse tortilla) met avocado en seitan, afgewerkt met broccoli

De seitan marineren:

 1. De seitan in een zeef leggen en de marinade eruit laten druppelen.
 2. Daarna de seitan in een mix van 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel scherpe paprikapoeder, 1?2 theelepel chilipoeder, 1 theelepel fleur de sel, 1 theelepel zwarte peper, de grof gehakte knoflookteentjes en het sap van een limoen gedurende ca. 20 minuten leggen.

Aardappelen en broccoli koken:

 1. De aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar laten koken.
 2. De broccoli in roosjes snijden en beetgaar koken, afgieten en opzij zetten.
 3. De gekookte aardappelen kort met een vork indrukken en aan de broccoli toevoegen.
 4. Vervolgens 1 eetlepel olijfolie in een pan verhitten. De broccoli en aardappelen gedurende 5 – 8 minuten scherp aanbakken en vervolgens aromatiseren met fleur de sel, peper en kruiden en alles in een oven van 50°C laten rusten.
 5. Deze op tafel zetten wanneer het eten wordt opgediend.

De Avocado bereiden:

 1. De avocado door midden snijden en de pit verwijderen.
 2. Het vruchtvlees in ruitjesvorm insnijden en met een lepel uit de schil halen. Op die manier krijg je direct de wenselijke blokjes.
 3. De avocado vervolgens in een kom doen en op tafel zetten.

Het opdienen van de burrito (Mexicaanse tortilla):

 1. De pan met keukenpapier schoonmaken en de gemarineerde seitan in ca. 5 minuten scherp aanbakken.
 2. Deze vervolgens samen met Mexicaanse salsa, de grof gehakte daslook en de toritilla’s op tafel zetten.
 3. Wanneer men gaat opscheppen de tortilla’s eerst met avocado en Mexicaanse salsa beleggen, dan de daslook, de groentemix en een beetje seitan toevoegen en er vervolgens de nog wat lekkere kruiden overheen strooien.
 4. De tortilla’s oprollen en genieten!

Tip van Stefano:

Wraps? Burrito of Mexicaanse tortilla voor echt Mexicaans eten

Tortilla is een woord wat zowel in de Mexicaanse als in de Spaanse keuken wordt gebruikt maar wat bij ieder een andere betekenis heeft. Een Spaanse tortilla is namelijk een dikke omelet, gemaakt van ei, aardappelen en olijfolie. De Mexicaanse tortilla (ook burrito genoemd), welke we in dit gerecht gebruiken, is gemaakt van maïs- of tarwemeel. De Mexicaanse tortilla (burrito) is een soort ongezuurd plat brood in een ronde vorm. Ideaal om te beleggen en vervolgens op te rollen. Heerlijk om te gebruiken wanneer je Mexicaans eten wilt bereiden maar ook in de Westerse keuken heb je vele lekkere gerechten waarbij de mexicaanse tortilla wordt gebruikt. Je kunt deze uiteraard zelf vullen met wat je maar wilt en hier zijn vele variaties op te bedenken. Dit gerecht voor de burrito (mexicaanse tortilla), met een vulling van seitan en avocado, is een vegan recept en verrassend lekker gekruid.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Hipper vegetarier

Isabel Boerdam

Blogger en auteur van De Hippe Vegetariër

“Sinds ik mij echt ben gaan verdiepen in creatief en voedzaam vegetarisch koken, is er een wereld voor mij open gegaan. Wat een veelzijdigheid aan mooie, plantaardige producten en groenten met zóveel mogelijkheden in de keuken! Ik word er iedere dag weer blij van. De seitan van Bertyn is één van deze ontdekkingen. Zo’n puur en natuurlijk product, geen poespas, geen toevoegingen, biologisch én eiwitrijk. Dit vind ik een enorme plus als actief sportende vegetariër. Daarnaast ben ik verrast door structuur van het product, dat je kan bereiden als ware het vlees. Er zijn nog zoveel kooktechnieken die ik erop wil uittesten! Wat dacht je bijvoorbeeld van seitan gaar stoven in bier? Altijd al eens willen doen!” dehippevegetarier.nl

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's