Gemarineerde seitan met venkelzaad, mosterd, kokosbloesemsuiker en walnootolie

Ingrediënten

Bereiding van gemarineerde seitan met venkelzaad, mosterd, kokosbloesemsuiker en walnootolie

  1. Meng de Dijon mosterd met de kokosbloesemsuiker, zet dit hierna apart.
  2. De gedroogde chili fijn verkruimelen en samen met het zout in een vijzel fijnmalen. De venkelzaden toevoegen en alles nog een keer kort fijnmalen. Dit alles met de mosterd en olie tot een romige saus mengen.
  3. De seitan uitpakken en met keukenrol droog deppen.
  4. De zojuist gemaakte saus met mosterd en venkel op de seitan smeren, deze afdekken en gedurende 30 minuten in de koelkast zetten zodat de saus goed in kan trekken.
  5. De seitan steaks op een fijne grill of in een grillmand leggen en met ca. 10 cm afstand van het vuur gedurende 10 – 15 minuten grillen.
  6. Tussendoor een keer omdraaien.
  7. Vervolgens direct warm serveren. Smakelijk eten.

Tip van Stefano:

Het gebruik van venkel of venkelzaden. Een gezonde, frisse en smaakvolle toevoeging

Wanneer we onze gerechten willen kruiden is het gebruik van zaden wellicht in eerste instantie niet iets waar je aan denkt. Toch kunnen deze erg veel smaak afgeven, zoals bijvoorbeeld bij dit recept de venkelzaden. Venkelzaad wordt gebruikt in allerlei verschillende broden en ook in kaassoorten. De zaden zijn fris van smaak. Niet alleen zijn deze dus erg lekker om te gebruiken in je recepten, de etherische olie welke van venkelzaad wordt gemaakt wordt ook vaak verwerkt in farmaceutica en cosmetica.

Venkelzaad gezond. Tegen krampen, kolieken en vol etherische olie

Venkelzaad wordt vaak gebruikt voor het tegengaan van krampen, het zou namelijk werken bij kolieken. In de Saksische culturen wordt venkelzaad zelfs toegepast als één van de negen heilige kruiden welke een geneeskrachtige capaciteit bevatten. Mooi meegenomen dus om deze door je gerechten te verwerken. Daarnaast bevat venkelzaad 2% etherische oliën. Deze etherische oliën bestaan voornamelijk uit anethol, deze stof heeft een antikankerwerking. Uit een Egyptisch onderzoek uit 2011 wordt zelfs geconcludeerd dat venkelzaad vol antioxidanten zit. Antioxidanten gaan een strijdt aan met de vrije radicalen in je lichaam. Dit recept voor seitan gemarineerd in venkelzaad is dan ook erg gezond en natuurlijk erg lekker!

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Miki Duerinck & Kristin Leybaert

koks bij de vegetarische kookstudio en auteurs van 4 vegetarische kookboeken, Gent

“Zullen we met de meeste vleesvervangers nooit de wereld bekeren, één product stemt beslist hoopvol: de ambachtelijk geproduceerde seitan op basis van Manitoba tarwe en shoyusaus, zoals die geproduceerd wordt door Bertyn. Hij verenigt de twee kwaliteiten die noodzakelijk zijn om terecht de naam ‘vleesvervanger’ te dragen: hij is puur natuur en erg lekker. Hij is te koop in de natuurvoedingswinkel, vacuum verpakt als seitan steak, seitan suprême of ‘in bloc’. De bereiding is makkelijk: je bakt, stooft of gaart de seitan in een wip want je zit nooit met lange gaartijden. Voortaan heeft geen enkel restaurant nog een geldig excuus om geen degelijk vegetarisch gerecht op de kaart te zetten”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's