Gemarineerde seitan met venkelzaad, mosterd, kokosbloesemsuiker en walnootolie

Ingrediënten voor gemarineerde seitan met venkelzaad, mosterd, kokosbloesemsuiker en walnootolie

Bereiding van gemarineerde seitan met venkelzaad, mosterd, kokosbloesemsuiker en walnootolie

  1. Meng de Dijon mosterd met de kokosbloesemsuiker, zet dit hierna apart.
  2. De gedroogde chili fijn verkruimelen en samen met het zout in een vijzel fijnmalen. De venkelzaden toevoegen en alles nog een keer kort fijnmalen. Dit alles met de mosterd en olie tot een romige saus mengen.
  3. De seitan uitpakken en met keukenrol droog deppen.
  4. De zojuist gemaakte saus met mosterd en venkel op de seitan smeren, deze afdekken en gedurende 30 minuten in de koelkast zetten zodat de saus goed in kan trekken.
  5. De seitan steaks op een fijne grill of in een grillmand leggen en met ca. 10 cm afstand van het vuur gedurende 10 – 15 minuten grillen.
  6. Tussendoor een keer omdraaien.
  7. Vervolgens direct warm serveren. Smakelijk eten.

Tip van Stefano:

Het gebruik van venkel of venkelzaden. Een gezonde, frisse en smaakvolle toevoeging

Wanneer we onze gerechten willen kruiden is het gebruik van zaden wellicht in eerste instantie niet iets waar je aan denkt. Toch kunnen deze erg veel smaak afgeven, zoals bijvoorbeeld bij dit recept de venkelzaden. Venkelzaad wordt gebruikt in allerlei verschillende broden en ook in kaassoorten. De zaden zijn fris van smaak. Niet alleen zijn deze dus erg lekker om te gebruiken in je recepten, de etherische olie welke van venkelzaad wordt gemaakt wordt ook vaak verwerkt in farmaceutica en cosmetica.

Venkelzaad gezond. Tegen krampen, kolieken en vol etherische olie

Venkelzaad wordt vaak gebruikt voor het tegengaan van krampen, het zou namelijk werken bij kolieken. In de Saksische culturen wordt venkelzaad zelfs toegepast als één van de negen heilige kruiden welke een geneeskrachtige capaciteit bevatten. Mooi meegenomen dus om deze door je gerechten te verwerken. Daarnaast bevat venkelzaad 2% etherische oliën. Deze etherische oliën bestaan voornamelijk uit anethol, deze stof heeft een antikankerwerking. Uit een Egyptisch onderzoek uit 2011 wordt zelfs geconcludeerd dat venkelzaad vol antioxidanten zit. Antioxidanten gaan een strijdt aan met de vrije radicalen in je lichaam. Dit recept voor seitan gemarineerd in venkelzaad is dan ook erg gezond en natuurlijk erg lekker!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Marie Rameaux

Traiteur La Boucherie Végétale in Toulouse, Frankrijk

“Seitan is geluk”