Gevulde paprika recept met seitan, kurkuma en rijst

Ingrediënten voor gevulde paprika recept met seitan, kurkuma en rijst

 • 1 Veggie Protein Bloc – Spelt
 • 3 Paprika´s (rood, geel en groen)
 • 1 bosje Platte peterselie
 • 6 Knoflookteentjes
 • 300g Tomaten
 • 250g Rijst (volle of bruine rijst)
 • 4el Kruiden voor gyros
 • 1el Kruiden (Amanprana ORAC Botanico-mix)
 • 1 mespunt Zwarte peper
 • 9el Olijfolie (Amanprana Verde salud)
 • 1tl Paprikapoeder edelzoet en pittig
 • 1tl Kurkuma
 • 1 mespunt Fleur de sel (Amanprana)
 • 1 Gedroogde Piri Piri chili

Bereiding van gevulde paprika recept met seitan, kurkuma en rijst

 1. De rijst in 1 eetlepel olijfolie kort aanbakken.
 2. Hierbij 1 theelepel kurkuma en een mespuntje fleur de sel toevoegen en alles goed vermengen.
 3. Vervolgens met dubbel zo veel water als de hoeveelheid rijst afblussen en steeds roeren.
 4. Alles gedurende ca. 20 minuten bij lage temperaturen koken totdat de kurkuma rijst beetgaar is.

Seitan gehakt maken:

 1. De seitan in blokjes snijden en in de keukenmachine of met de mixer kort mixen, zodat een mengsel vergelijkbaar met gehakt ontstaat. Dit kan ook met een mes wanneer geen mixer beschikbaar is.
 2. Vervolgens dit mengel met 4 eetlepels olijfolie, de Gyros kruidenmix, de kruiden, fleur de sel, peper en paprikapoeder aromatiseren.
 3. De peterselie fijn hakken en samen met 1/3 van de gekookte rijst en het ‘gehakt’-mengsel vermengen en een paar minuten laten rusten.
 4. De rest van de kurkuma rijst op een warme plek bewaren.
 5. De tomaten met de chili, 4 eetlepels olijfolie en 4 knoflookteentjes in de blender doen en een beetje zout en de paprikapoeder toevoegen.
 6. Dit alles gedurende ca. 1 – 2 minuten krachtig pureren, in een kom doen en opzij zetten.

Gevulde paprika; het vullen van de paprika:

 1. De paprika’s zo open snijden dat ze gevuld kunnen worden en de zaden verwijderen.
 2. De rijst-‘gehakt’-mix in de paprika’s doen en daarbij de mix aan alle kanten aandrukken en vervolgens in een ovenschaal leggen.
 3. De tomatensaus over de gevulde paprika ’s verdelen en een beetje kruiden eroverheen strooien.
 4. De oven op ca 180°C verhitten, vervolgens de ovenschaal met de gevulde paprika’s in de oven zetten en gedurende ca. 45 minuten bakken en op een bedje van de kurkuma rijst serveren.

Tip van Stefano:

Kurkuma bij rijst, of gele rijst, is gezond en lekker

We eten steeds vaker rijst, waarom ook niet. Het is een welkome afwisseling op onze dagelijkse kost en is goed combineerbaar met een heleboel verschillende groenten en kruiden. Is rijst nu eigenlijk wel gezond? Rijst bevat een laag aantal calorieën terwijl men hier toch een vol gevoel van krijgt. Belangrijk is te kiezen voor een goede rijst en er zijn nogal wat verschillende soorten rijst. Uiteraard is het belangrijk te kiezen voor BIO rijst. Daarnaast kun je letten op de vezels welke zich in de rijst bevinden, deze zorgen voor een goede spijsvertering.

Kurkuma, of geelwortel, als toevoeging bij de rijst is niet alleen lekker maar ook nog eens erg gezond. Kurkuma heeft een heerlijke smaak, familie van de gember, en heeft een okergele kleur wat een leuke toevoeging is op de anders saaie kleur van rijst. In de ayurveda wordt kurkuma al lang gebruikt, deze zou reinigend werken en helpen tegen spijsverteringsproblemen. Kurkuma toevoegen aan rijst is dus een goed idee!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Miki Duerinck & Kristin Leybaert

koks bij de vegetarische kookstudio en auteurs van 4 vegetarische kookboeken, Gent

“Zullen we met de meeste vleesvervangers nooit de wereld bekeren, één product stemt beslist hoopvol: de ambachtelijk geproduceerde seitan op basis van Manitoba tarwe en shoyusaus, zoals die geproduceerd wordt door Bertyn. Hij verenigt de twee kwaliteiten die noodzakelijk zijn om terecht de naam ‘vleesvervanger’ te dragen: hij is puur natuur en erg lekker. Hij is te koop in de natuurvoedingswinkel, vacuum verpakt als seitan steak, seitan suprême of ‘in bloc’. De bereiding is makkelijk: je bakt, stooft of gaart de seitan in een wip want je zit nooit met lange gaartijden. Voortaan heeft geen enkel restaurant nog een geldig excuus om geen degelijk vegetarisch gerecht op de kaart te zetten”