Gevulde paprika recept met seitan, kurkuma en rijst

Ingrediënten

 • 1 Veggie Protein Bloc – Spelt
 • 3 Paprika´s (rood, geel en groen)
 • 1 bosje Platte peterselie
 • 6 Knoflookteentjes
 • 300g Tomaten
 • 250g Rijst (volle of bruine rijst)
 • 4el Kruiden voor gyros
 • 1el Kruiden (Amanprana ORAC Botanico-mix)
 • 1 mespunt Zwarte peper
 • 9el Olijfolie (Amanprana Verde salud)
 • 1tl Paprikapoeder edelzoet en pittig
 • 1tl Kurkuma
 • 1 mespunt Fleur de sel (Amanprana)
 • 1 Gedroogde Piri Piri chili

Bereiding van gevulde paprika recept met seitan, kurkuma en rijst

 1. De rijst in 1 eetlepel olijfolie kort aanbakken.
 2. Hierbij 1 theelepel kurkuma en een mespuntje fleur de sel toevoegen en alles goed vermengen.
 3. Vervolgens met dubbel zo veel water als de hoeveelheid rijst afblussen en steeds roeren.
 4. Alles gedurende ca. 20 minuten bij lage temperaturen koken totdat de kurkuma rijst beetgaar is.

Seitan gehakt maken:

 1. De seitan in blokjes snijden en in de keukenmachine of met de mixer kort mixen, zodat een mengsel vergelijkbaar met gehakt ontstaat. Dit kan ook met een mes wanneer geen mixer beschikbaar is.
 2. Vervolgens dit mengel met 4 eetlepels olijfolie, de Gyros kruidenmix, de kruiden, fleur de sel, peper en paprikapoeder aromatiseren.
 3. De peterselie fijn hakken en samen met 1/3 van de gekookte rijst en het ‘gehakt’-mengsel vermengen en een paar minuten laten rusten.
 4. De rest van de kurkuma rijst op een warme plek bewaren.
 5. De tomaten met de chili, 4 eetlepels olijfolie en 4 knoflookteentjes in de blender doen en een beetje zout en de paprikapoeder toevoegen.
 6. Dit alles gedurende ca. 1 – 2 minuten krachtig pureren, in een kom doen en opzij zetten.

Gevulde paprika; het vullen van de paprika:

 1. De paprika’s zo open snijden dat ze gevuld kunnen worden en de zaden verwijderen.
 2. De rijst-‘gehakt’-mix in de paprika’s doen en daarbij de mix aan alle kanten aandrukken en vervolgens in een ovenschaal leggen.
 3. De tomatensaus over de gevulde paprika ’s verdelen en een beetje kruiden eroverheen strooien.
 4. De oven op ca 180°C verhitten, vervolgens de ovenschaal met de gevulde paprika’s in de oven zetten en gedurende ca. 45 minuten bakken en op een bedje van de kurkuma rijst serveren.

Tip van Stefano:

Kurkuma bij rijst, of gele rijst, is gezond en lekker

We eten steeds vaker rijst, waarom ook niet. Het is een welkome afwisseling op onze dagelijkse kost en is goed combineerbaar met een heleboel verschillende groenten en kruiden. Is rijst nu eigenlijk wel gezond? Rijst bevat een laag aantal calorieën terwijl men hier toch een vol gevoel van krijgt. Belangrijk is te kiezen voor een goede rijst en er zijn nogal wat verschillende soorten rijst. Uiteraard is het belangrijk te kiezen voor BIO rijst. Daarnaast kun je letten op de vezels welke zich in de rijst bevinden, deze zorgen voor een goede spijsvertering.

Kurkuma, of geelwortel, als toevoeging bij de rijst is niet alleen lekker maar ook nog eens erg gezond. Kurkuma heeft een heerlijke smaak, familie van de gember, en heeft een okergele kleur wat een leuke toevoeging is op de anders saaie kleur van rijst. In de ayurveda wordt kurkuma al lang gebruikt, deze zou reinigend werken en helpen tegen spijsverteringsproblemen. Kurkuma toevoegen aan rijst is dus een goed idee!

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Mirjam van Maanen

Kok

“Ik ben net terug gekomen van de week koken voor de groep beginnende yogaleraren. Ik had nog nooit met verse seitan gekookt en bij de ontvangst van dit product voelde ik me er nog erg onwennig over. Totdat ik de simpele beschrijving op de bepakking las en na uitvoering van 2x 5min bakken aan weerskanten kwam er een prachtig product uit de pan waar ik menig cursist mee blij kon maken. We waren verrast over de volle bite en smaak sensatie. Er was na een week koken voor cursisten nog wat over en zo nam ik een deel mee naar huis. Mijn partner heeft er heerlijke rijstwafel burgers met curry, ui, sla, paprika en kiemen van gemaakt. Veel beter dan menig vegetarische burger in de winkel. Het is een heerlijke traktatie!”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's